Nureddin Nebati "Temel gıda fiyatları düşecek"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temel gıdaları maddelerinin fiyatlarının düşü eğilimine girdiği belirterek, mayıs ayı itibarıyla da fiyatlardaki düşüşün daha da hızlanacağını ifade etti.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2023, Salı - 09:09
Nureddin Nebati "Temel gıda fiyatları düşecek"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT Haber televizyonunun İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) düzenlediği canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İFM'nin potansiyelinden bahsederek söze başlayan Nebati,   merkezin 1 milyon 300 bin metrekarelik bir kullanım alanına sahip olduğunu, günlük 100 bin insanın faaliyette bulunabileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Finans merkezine bankalarımız yavaş yavaş taşınmaya başladılar. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank taşınmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 85 bin kişilik bir taşıma işlemi gerçekleşmiş olacak. Önümüzdeki yılın sonunda da 100-103 bin kişilik bir yaşam alan oluşmuş olacak. Burada sadece bankalar değil, finansı oluşturan sigortacılık ve katılım gibi alanlar da İFM'de olacak. Ayrıca burası bir taraftan finans merkezi olurken aynı zamanda ticaretin de merkezi haline dönüşecek. Çünkü İstanbul aynı zamanda ticaretin de merkezi."

Fiyatların düşüşü mayıs ayında hızlanacak

Bakan Nebati, hayat pahalılığı ve enflasyonla ilgili de konuştu.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında ortaya konulan hedeflerin büyük bir kısmının başarıya ulaştığını belirten Nebati, ihracat, istihdam ve büyüme gibi makro ekonomik göstergelerde başarı yakalandığı söyledi.

Nebati, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu, büyük bir depreme rağmen üretimin ve ihracatın durmadan devam ettiğini vurgulayarak, "Temel gıda maddelerinde fiyatların aşağı yönlü bir seyir izliyor. Mayıs ayı itibarıyla da düşüşler hızlanacak" dedi.

"Başka türlü olması mümkün değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar doları Türkiye'ye getireceğiz" söyleminin hatırlatılması üzerine Nebati, Kılıçdaroğlu'nun bir lokantada fon yöneticileriyle görüştüğünü kaydederek, "Biliyoruz o konuları. Bir toplantı yapıyor ve sonra da çıkıp diyor ki 'Ben 100 milyar sterlin getireceğim'. Şimdi de '300 milyar dolar getireceğiz' diyor, nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık bir fonun gelmesi için çok ama çok özel bir ikramı olması lazım. Bu bunun Türkçesi tefeciliktir, 'size tefeci faizi vereceğim, bana o parayı getirin' demektir. Başka türlü olması mümkün değil." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079165/nureddin-nebati-temel-gida-fiyatlari-dusecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.