Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a '300 milyar dolar' yanıtı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "300 milyar dolar" açıklaması üzerinden tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.
Ecem Çetin
|
18 Nisan 2023, Salı - 15:43
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a '300 milyar dolar' yanıtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar dolar temiz para getireceğim bu ülkeye. Temiz para. Öyle IMF git yalvar yakar değil. Onlar bize gelebilir miyiz diyecekler" söylemine ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı. Şimdi burada finans sektörünün önde gelenleri var. Böyle bir şey mümkün mü? 20 yıl başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptım. Böyle bir safsata dünyanın hiçbir liderinde görmedim "

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  bu sözlerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. 

"300 milyar dolarlık bir yatırım sözü aldım"

Kılıçdaroğlu, "Amerika'ya İngiltere'ye gitmiştim. Londra'da yatırım yapacak çevrelerle görüştüm onlardan 300 milyar dolarlık bir yatırım sözü aldım. Erdoğan kalkmış diyor ki 'nasıl alacak?' 300 milyar dolar temiz para helal para, tefeciler gelmeyecek buraya. İstedikleri demokrasi istedikleri insan hakları onu da her halükarda söz verdik getireceğiz. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Size bir rakam vereyim, son 20 yılda bunların ödedikleri faiz: 537 milyar dolar. Kul hakkı yemekten çekinmediler. Paralarını yurt dışına götürdüler. Nasıl götürdüklerini, hangi bankalara kaç kuruş götürdüklerini biliyorum. Tamamını getireceğiz." dedi 

"Bunun Türkçesi tefeciliktir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldığı bir televizyon programında CHP'nin 300 milyar vaadi ile ilgili, "300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikramı olması lazım. Bunun Türkçesi tefeciliktir, size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demektir." açıklamasında bulundu. 

"Bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu"

Kemal Kılıçdaroğlu , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu yanıtı verdi;

" Kişi kendinden bilir işi. Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler. Ben oradayken sen bunu göndermiştin Londra’ya; bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu. Tabii ki kimse takmaz bunu."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079219/kemal-kilicdaroglundan-cumhurbaskani-erdogana-300-milyar-dolar-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.