Ayhan Sefer Üstün "Meclis'te muhafazakar bir grup kuracağız"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, seçimlerin ardından Meclis'te yaklaşık 45 kişilik bir muhafazakar blok oluşturacaklarını belirterek "Bu demokrasi ve Türk siyaseti açısından büyük bir kazanım olacak" dedi.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2023, Salı - 16:52
Ayhan Sefer Üstün "Meclis'te muhafazakar bir grup kuracağız"

Ankara Masası Gündem Özel programında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı olarak İYİ Parti hariç, CHP listelerinden seçime girme kararını değerlendiren Üstün, önceliklerinin Meclis'te yer almak olduğunu söyledi.

CHP listelerinde yer alan Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti'nin milletvekili çıkaracağının altını çizen Üstün, her partinin yaklaşık olarak 11-12 milletvekiliyle Meclis'te yer alacağını vurguladı.

" 45 kişilik bir muhafazakar blok oluşmuştu"

Üstün, 4 parti olarak Meclis'te muhafazakar bir grup kuracaklarını ilk kez açıklarken "Demokrat Parti’yi dahil ettiğimizde çeperlerden de geldiğinde, ister bu blok iktidarda olsun, ister muhalefette olsun yaklaşık 45 kişilik bir muhafazakar blok oluşmuştu, AK Parti’nin karşısında. Bu 45 kişi şuan ki İYİ Parti’nin mevcut milletvekilinden fazla, neredeyse HDP’ye yakın güçlü bir grup sayısını oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Üstün, oluşacak grubu özgürlükçü, muhafazakar, demokratik olarak tanımladı.

" Türk siyaseti açısından büyük bir kazanım"

Üstün sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasa değişikliğinde, memleketin temel konularında bakış açımız aşağı yukarı yakındır birbirine. Bu demokrasi açısından Türk siyaseti açısından büyük bir kazanım olacak" ifadelerini kullandı.

"Zenginlik unsuru"

CHP'ye karşı muhalefet içerisinde olup olmayacaklarına ilişkin ise Üstün "İş birliği içerisindeyseniz, bu çok faydalı bir şey. AK Parti tekçi bir anlayış benimsedi. Adım adım bunu oluşturdu, sonra mahallesinde kim varsa onları yok etti. Şimdi o tekçi anlayışın karşısına alternatif üretildi. Bu AK Parti açısından böyle ama işbirliği yaptığınız partiler açısından zenginlik unsuru."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079229/ayhan-sefer-ustun-mecliste-muhafazakar-bir-grup-kuracagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Alp Turan Köklükapak
09 Haziran 2023, 11:40
iki grup kuracak sayıya ulaşılabiliyorsa 2 grup kurmak daha avantajlı olabilir mi?