Nebati’den Kılıçdaroğlu’na Londra eleştirisi

Mersin'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Sen Londra'ya gittiğinde bir lokantada oturup fon yöneticisinin en alt kademesindeki insanlarla görüşüp fotoğraf verirken Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden yerli ve milli Hazine ve Maliye Bakanı, Londra Büyükelçiliğinde 45 trilyon dolara hükmeden yöneticilerin patronları ve CEO'larıyla toplantı yaptı. Ama o toplantılarda 'emredersiniz, siz bilirsiniz, ne isterseniz vereceğiz' demedik" şeklinde eleştiri getirdi.
Mevlüt Peker
|
18 Nisan 2023, Salı - 21:02
Nebati’den Kılıçdaroğlu’na Londra eleştirisi

Mersin'den AK Parti milletvekili adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen açık hava toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'ye 300 milyar dolar getireceğiz" söylemine ilişkin konuşan Bakan Nureddin Nebati, şunları söyledi:

"Biz özgür, bağımsız ve özgünüz. Gücümüzü milletten alıyor, sırtımızı millete yaslıyoruz. Dün bir tv programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Türkiye’ye 300 milyar dolar getireceğim' diyor. Sen Londra'ya gittiğinde bir lokantada bir fon yöneticisinin en alt kademesinde bulunanlarla görüşüp fotoğraf paylaşırken Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden milli ve yerli Hazine ve Maliye Bakanı, Londra Büyükelçiliğinde 45 trilyon dolara hükmeden yöneticilerin CEO ve patronlarıyla toplantı yaptı. Fakat o toplantıda 'siz nasıl isterseniz, emredersiniz, ne isterseniz vereceğiz' demedik. Ne dedik biliyor musunuz? 'Biz 85 milyonun temsilcisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve milletini arkasına almış olarak burada, yerli olarak sizlere Türkiye ile iş birliği yapın diye geldik' dedik.

Beyefendi bugün ne cevap vermiş bize biliyor musunuz? 'Bizim çok ünlü, uluslararası ekonomistlerimiz varken bu adama kim bakar.' diye cevap vermiş bana. Bu adama millet bakar millet. Senin gibi İngiliz pasaportuyla IMF'ye teslim olan, dışarıdakilere hazır olda duran, onlara 'Ne istiyorsan yapacağım' diyenlerden değil 'Bu millet ne isterse onu yapar' diyen birisi olduğumuz için bizi seviyor. Sen kimsin? Bu diplomanın sahibi milli, bu diplomanın sahibinin kıblesi Mekke, bu diplomalı Hazine ve Maliye Bakanı'nın kıbleteyni Kudüs. Bu Hazine ve Maliye Bakanı'nın baktığı yer, dünyanın merkezi olan İstanbul'dan Mekke'ye, Kudüs'e, Arakan'a, Suriye'deki kardeşlerine bakan, Suriye'deki kardeşleri kardeş bilen, Türkiye'deki tüm vatandaşlarını eşit gören, hayatı boyunca ötekileştirmeyen Hazine ve Maliye Bakanı. Sen kimsin beni İngiliz vatandaşı bir maliyeciyle karşılaştıracaksın. Sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanını hor göreceksin. Hadi oradan hadi. Sizin iplerinizin kimde olduğu belli. Siz zaferi başkalarının sizin başınızı okşamasıyla görürsünüz, siz gücü onlara dönerek hissedersiniz, siz onlara baktığınız zaman kendinizi ezik görürsünüz.

Bunların hayatı ötekileştirmeyle, fırsat bulduklarında başörtüsüyle uğraşmaktan geçer. Bakın, cami açılışına gitmeye başlamışlar. Siz değil miydiniz 'Ayasofya'yı açtırmayacağız', 'Taksim'de cami yaptırmayacağız' diyen. Dürüst olun, dürüst. Camiye gitmeyi bilmiyorsan, 'gitmeyi bilmiyorum' desene ya da caminin adabına uy. Adabı ne demektir biliyor musun? Sadece ve sadece Allah'ın önünde secde etmektir. Birilerine karşı hazır olda durmak değil. Onun için uğraşma. Biz sırtımızı Allah'a dayadık. Biz sırtımızı bu millete dayadık."

AK Parti Mersin Milletvekili adaylarının da birer konuşma yapması sonrası Nureddin Nebati, Türkiye'nin doğuştan elektrikli, yerli ve milli otomobili Togg'un da olduğu konvoy ile ilçe turu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079250/nebatiden-kilicdarogluna-londra-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.