Erdoğan: Fahiş kiralara izin vermeyeceğiz

TRT ortak yayınında soruları yanıtlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerde kiraların ciddi anlamda yükseldiğinin görüldüğünü, bunun ne insani ne de ahlaki olduğunu, yasal düzenlemeler yaparak bu fırsatçılığa izin vermeyeceklerini söyledi.
Mevlüt Peker
|
19 Nisan 2023, Çarşamba - 00:07
Erdoğan: Fahiş kiralara izin vermeyeceğiz

Büyükşehirlerde kiraların ciddi anlamda yükseldiğinin görüldüğünü, bunun ne insani ne de ahlaki olduğunu, yasal düzenlemeler yaparak bu fırsatçılığa izin vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde gayrimenkuller üzerinde hak kaybı yaşanmaması için titiz çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

İstanbul'a ek nüfus gelmesine izin verilmeyeceğini, İstanbul'un merkezinde bulunan riskli bölgelerdeki yoğun nüfusu, deprem riski az çeperlere dağıtacaklarını vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da toplam 1 milyon nüfustan mütevellit iki ayrı şehir kuracaklarını, kentin iki yakasının çeperlerinde yapacakları bu yerleşimlerin adeta uydu kent modeli olacağını ifade etti.

Ege Bölgesi için de benzer hazırlıklarının bulunduğunu, deprem tehlikesi olan 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv kent için çalışmalara başladıklarını kaydeden Erdoğan, 5 yıllık takvim çıkardıklarını, projenin sadece İstanbul'u değil Marmara ve Trakya'yı da içerdiğini, afetlere karşı İstanbul Mekansal Strateji Planı'nı hayata geçireceklerini açıkladı.

İstanbul’da konutları dönüştürürken, boşalan yerleri sosyal donatı alanları ve yeşil alanıyla değerlendireceklerini, böylelikle yeni, geniş ve stratejik toplanma alanları kazandırmış olacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, “Yeni planlamalarla, yeni projelendirmelerle gelin el birliğiyle kentlerimizi, köylerimizi daha güvenilir duruma getirelim." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı, TCG Anadolu gemisinin iki misli büyüğünü yapacaklarını, böylelikle Türkiye’nin denizlerdeki gücünü çok daha artıracaklarını kaydetti.

Yeni evlenen çiftlere 2 sene geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi vereceklerini duyuran Erdoğan, Türk aile yapısını tehdit eden LGBT gibi sapkın eğilimlere karşı etkin mücadele edeceklerini, ayrıca kadına şiddet konusunda asla taviz vermeyeceklerini, bunların karşısında bütün yasal mevzuatları çok daha kararlı bir biçimde işleteceklerini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079261/erdogan-fahis-kiralara-izin-vermeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.