Proteo onuruna Meksika'ya yavru köpek hediye edildi

Kahramanmaraş depremleri için geldiği Türkiye’de çok sayıda can kurtardıktan sonra yaşa, uzun yola, stres ve yorgunluğa bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtilen Meksikalı arama-kurtarma köpeği Proteo onuruna Türkiye’den Meksika’ya yavru köpek hediye edildi.
Mevlüt Peker
|
25 Nisan 2023, Salı - 19:48
Proteo onuruna Meksika'ya yavru köpek hediye edildi

Meksika yetkilileri, Türkiye'deki deprem felaketinde hayatını kaybeden Proteo adlı kurtarma köpeği anısına Türkiye'den bir yavru köpek hediye edildiğini açıkladı.

6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından Meksika ekibiyle arama-kurtarma çalışmalarına katılan ve hayatını kaybeden Proteo adlı kurtarma köpeği için Türkiye, Meksika'ya bir yavru köpek hediye etti. Meksika Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin dayanışma ve empati örneği olarak bağışladığı bir yavru köpeğin birliğimize katılacağını duyurmaktan onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hediye edilen yavru köpeğin de Proteo gibi arama-kurtarma konusunda eğitileceği belirtilirken, her iki ülkenin de insani yardımda sınır tanımadığı vurgulandı. Köpeğin ne zaman gönderileceği veya adının ne olacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Proteo'nun ölümü yaşlılık nedeniyle açıklanmıştı. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 50 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, birçok ülke de Türkiye'ye insani yardım ve arama-kurtarma ekipleri göndermişti. Meksika arama-kurtarma ekibinde yer alan Proteo, Adıyaman'daki çalışmalara katılmıştı. Proteo'nun ölümü hem Türkiye'de hem de Meksika'da büyük üzüntü yaratmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079982/proteo-onuruna-meksikaya-yavru-kopek-hediye-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.