CHP'li belediyeden deprem zamanı yeni heykel

CHP'li Sarıyer Belediyesi, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan ve yaşa bağlı olarak hayatını kaybettiği açıklanan arama kurtarma köpeği Proteo'nun heykelini Sarıyer'deki parka dikecek.
Mevlüt Peker
|
21 Şubat 2023, Salı - 22:40
CHP'li belediyeden deprem zamanı yeni heykel

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Meksika arama kurtarma ekibiyle birlikte Türkiye'ye gelen ve Adıyaman'da görev yaparken yaşa bağlı olarak hayatını kaybeden "Proteo" isimli köpeğin heykeli, CHP'li belediye tarafından Sarıyer'deki bir parka dikilecek.

2011 Van depremi sırasında arama kurtarma çalışmalarını yürütürken hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki'nin isminin verildiği parkta Sarıyer Belediyesi tarafından arama kurtarma köpeği Proteo için çok özel anma töreni tertiplendi.

Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary, Meksika'nın İstanbul Başkonsolosu Isabel Arvide ve Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi'nin katıldığı törende konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "80 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi arama kurtarma çalışmalarından sağlık faaliyetlerine kadar her konuda depremzedelere yardım etti" dedi.

"Dayanışma uluslararası boyuta taşındı" ifadesini kullanan Sarıyer Belediye Başkanı Genç, Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin Van depreminde yıkılan Bayram Oteli enkazında yaşamını yitirdiğini, gayretli çalışmaları, sıcakkanlılığı, sevecenliği ve samimiyetiyle arama kurtarma çalışmaları sırasında bölge halkının sevgisini kazandığını hatırlatarak, Kahramanmaraş depremlerinde enkaz altında kalanlar için Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo'nun binlerce kilometre uzaktan geldiğini, enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştığını ve bunu başardığını ancak ilerleyen yaşı, yolun uzunluğu, yorgunluğu ve soğuk da eklenince Türkiye'de yaptığı görevin son görevi olduğunu kaydetti. CHP'li Genç, Proteo'ya vefa gereği heykelinin parka dikileceğini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070824/chpli-belediyeden-deprem-zamani-yeni-heykel
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.