Bayraktar’a Burkina Faso'dan devlet nişanı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Burkina Faso'da devlet nişanı ile ödüllendirildi.
Mevlüt Peker
|
25 Nisan 2023, Salı - 21:09
Bayraktar’a Burkina Faso'dan devlet nişanı

Türkiye'nin milli ve özgün insansız platformlarını geliştiren Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'ların ihraç edildiği Afrika ülkesi Burkina Faso'da devlet nişanı ile ödüllendirildi.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı İbrahim Traore'nin talimatıyla, ülkenin en yüksek seviye ulusal nişanı olan Ordre de L'etalon Officier madalyasına layık görülen Bayraktar, Burkina Faso'nun barış, güvenlik ve terörle mücadele faaliyetlerine yönelik üstün ve istisnai katkılarından dolayı ödüllendirildi.

Madalya töreni Vagadugu'da düzenlendi ve Bayraktar'a madalyasını Burkina Faso'nun büyük şansölyesi André Roch Compaoré takdim etti.

Bayraktar daha sonra Burkina Faso Cumhurbaşkanı İbrahim Traore'yi ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar için teşekkür etti.

Bayraktar daha önce Ukrayna ve Azerbaycan'da da çeşitli madalyalarla ödüllendirilmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından devletler arası işbirliğinin güçlendirilmesindeki katkılarından dolayı 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı'na layık görülen Bayraktar, ayrıca Azerbaycan Cumhuriyeti Karabağ Nişanı ve Ukrayna devlet şirketi Antonov Uçak Fabrikası'nın 75. kuruluş dönümünde Antonov madalyası da dahil olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079988/bayraktara-burkina-fasodan-devlet-nisani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.