Baykar ile Azerbaycan arasında protokol

Baykar ile Azerbaycan arasında iyi niyet protokolü imzalandı. Protokole ilişkin açıklamada bulunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “Bu teknolojiyi daha da ileri götürecek projelerin ilk adımı atılmış oldu” diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
27 Nisan 2023, Perşembe - 22:09
Baykar ile Azerbaycan arasında protokol

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Qurbanov, Baykar ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın ortak insansız hava aracı sistemleri üretimi yapabilmesi için iyi niyet protokolü imzaladılar.

Törene Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov da katıldı.

Haluk  Bayraktar, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Bugün burada tek millet iki devlet anlayışı ile Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Qurbanov ile birlikte, özellikle Türkiye ile Azerbaycan arasında gelecek nesil, yeni nesil insansız hava aracı teknolojileri konusunda ortak işbirliği iyi niyet protokolü imzaladık" dedi.

Baykar ve Azerbaycan arasında insansız hava aracı teknolojileri konusunda yakın bir işbirliği olduğunu belirten Bayraktar, bu teknolojilerin Azerbaycan Hava Kuvvetleri tarafından kullanıldığını söyledi.

Baykar teknoloji firmasının Azerbaycan'da faaliyet gösterdiğini belirten Bayraktar, iyi niyet anlaşması ile birlikte Azerbaycan'da yeni nesil insansız hava aracı teknolojilerinin geliştirilmesi için projelerin ilk adımının atıldığını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080249/baykar-ile-azerbaycan-arasinda-protokol
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.