Turan, " HÜDA-PAR ile ittifakımız yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, son dönemlerde yaptıkları söylemlerle dikkatleri üzerine çeken HÜDAPAR'a dair konuştu. Erdoğan'ı desteleyeceklerini açıklayan partiye ilişkin Turan, " HÜDA-PAR ile ittifakımız yok" dedi.
Onur Çetinkaya
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 14:20
Turan, " HÜDA-PAR ile ittifakımız yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı programda gündeme dair konuları değerlendirdi.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'na katılma kararı alındığını açıklamıştı.

Aday göstermeyecek parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyledi.

Başta HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu olmak üzere, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir,  HÜDA PAR Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, AK Parti listesinden aday oldu. 

Son olarak Yapıcıoğlu'nun, Türk bayrağı ile söylemleri tepkiye neden olmuştu. " Türk bayrağı değil Türkiye bayrağı" söylerine Turan'dan yanıt geldi.

 "HÜDA-PAR ile ittifakımız yok"

HÜDA-PAR ayrı bir parti diyen AK Parti Grup Başkanvekili, Biz Cumhur İttifakı olarak bir ittifak yaptık. Bizim HÜDA-PAR ile ittifakımız yok. HÜDA-PAR, Erdoğan'ı destekleme kararı aldı." dedi.

HÜDA-PAR'ın mitinglerinde Türk Bayrağı görüyorum diyen Bülent Turan, HDP'nin mitinglerinde Türk baytağı gördünüz mü? HÜDA-PAR, teröre karşıyım, Hizbulah ile hiçbir alakamız yok dedi." ifadelerini kullandı.

"CHP'nin HDP'ye karşı bir tek eleştirisini söyleyin"

Seçimler üzerinden HDP ve CHP'yi eleştiren Turan, "HDP epeyden beri "Öcalan'a özgürlük yeniden doğacak." diyor. Bir tek CHP'li "Siz ne diyorsunuz" diyebildi mi? Kılıçdaroğlu, başta hepsi 7-8 Ekim olaylarında 50'den fazla insanın ölümüne sebep olmuş, terörle iltisakının herkesin bildiği, "Apo'nun heykelini dikeceğiz, tükürükle boğacağız." diyen bir Selahattin Demirtaş'a özgürlük demedi. Özerlik dediklerini duymadık mı? CHP'nin HDP'ye karşı bir tek eleştirisini söyleyin." açıklaması yaptı.

"Olağanüstü bir durum yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında rahatsızlanmasıyla ilgili konuşan Turan, olağanüstü bir durum olmadığını ifade etti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080061/turan--huda-par-ile-ittifakimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.