Hatay'da 1 milyon seçmen sandığa gidecek

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen Hatay'da 1 milyondan fazla seçmenin sandığa gideceğini açıklayan YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Başkanı Ahmet Yener, Antakya ilçesi ve Defne ilçesinde yaklaşık 350.000 kayıtlı seçmenin sandık başına gideceğini, Hatay'da toplam 1 milyon 62 bin 40 kayıtlı seçmenin bulunduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 18:31
Hatay'da 1 milyon seçmen sandığa gidecek

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Başkanı Ahmet Yener, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi için gerekli önlemlerin alındığını ve 1 milyon 62 bin 40 seçmenin sandık başına gideceğini bildirdi.

Depremin en büyük yıkımının yaşandığı Hatay'da, YSK tarafından belirlenen eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yürütüldü. YSK Başkanı Ahmet Yener de Antakya ve Defne ilçelerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yener, depremden etkilenen bölgelerde çalışmaların tamamlandığını ve seçmenlerin oy kullanması için güvenli alanların oluşturulduğunu söyledi. Seçim gününe kadar kalan bazı eksikliklerin giderileceğini de belirtti.

Antakya ve Defne ilçelerinde yaklaşık 350 bin seçmenin sandık başına gideceğini ve Hatay'da toplam 1 milyon 62 bin 40 kayıtlı seçmenin bulunduğunu açıklayan Yener, seçmenlerin güvenli şekilde oy kullanabilmesi için kent genelinde konteynerler hazırlandığını da vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080100/hatayda-1-milyon-secmen-sandiga-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.