İyi Parti’den “TÜİK’teki manipülasyonun sorumlularını yargı önüne çıkaracağız” mesajı

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, TÜİK’in iktidarın siyasi propaganda apartına dönüştüğünü ve verileri doğru açıklamadığını belirterek, “TÜİK’in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız. Vatandaşlarımızın uğradığı zararları giderecek, sorumluların hesap vermesini sağlayacağız” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
27 Nisan 2023, Perşembe - 16:38
İyi Parti’den “TÜİK’teki manipülasyonun sorumlularını yargı önüne çıkaracağız” mesajı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), enflasyon hesaplamasına esas olan maddeleri ve fiyatları açıklamadığı gerekçesiyle Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK aleyhine açtığı davayı kazandı.

Buna göre, TÜİK, enflasyon sepetinde yer aslan maddeleri ve fiyatlarını açıklamak zorunda kalacak.

Karar sonrası sosyal medyadan bir paylaşım yapan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, DİSK’i kutladı.

Yılmaz paylaşımında şunları dile getirdi:

“TÜİK’in iktidarın siyasi propaganda aparatına dönüştü”

TÜİK’in iktidarın siyasi propaganda apartına dönüştüğünü ve verileri doğru açıklamadığını biliyoruz. Yanlış açıkladıkları enflasyon oranı ile hem hepimizin cebinden para çalıyorlar hem gerçekleri örtbas etmeye uğraşıyorlar.”

“DİSK’i kutluyorum”

“ Bu sebeple TÜİK’in bu örtbasına karşı açtığı davayı kazanan DİSK’i kutluyorum. TÜİK artık enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde fiyat listesini açıklamak zorunda. Bu iyi bir haber.”

“TÜİK’in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız”

“ Daha iyi haber ise TÜİK sadece 17 gün sonra güvenilir, şeffaf ve doğru bilgi veren bir kurum kimliğini yeniden kazanacak. TÜİK’in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız.” Vatandaşlarımızın uğradığı zararları giderecek, sorumluların hesap vermesini sağlayacağız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080220/iyi-partiden-tuikteki-manipulasyonun-sorumlularini-yargi-onune-cikaracagiz-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.