Seçmen Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Seçmenlerin oy kullanacağı sandık bilgileri e-Devlet'ten ilan edildi. Bu sandık bilgileri ​Cumhurbaşkanı Seçimi'nde herhangi bir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçiminde de geçerli olacak.​ ​Vatandaşlar, yurt içi seçmen kaydı sorgulama ekranı üzerinden kendileri ve birinci dereceden yakınlarının nerede oy kullanacağını öğrenebiliyor. ​
Büşra Ünal
|
28 Nisan 2023, Cuma - 12:06
Seçmen Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve  28. Dönem Milletvekili seçimi için  14 Mayıs 2023 Pazar günü oy kullanacak vatandaşların sandık bilgilerini e-devlet üzerinden duyurdu. 

YSK,  yurt içinde oy kullanma hakkına sahip olan 60 milyon 697 bin 843 kişinin 14 Mayıs'taki seçimde nerede ve hangi numaralı sandıkta oy kullanacağını e-Devlet üzerinden erişime açtı. 

Açıklanan bu sandık bilgileri, seçimin ikinci tura kalması halinde de geçerli olacak. 

Cumhurbaşkanı seçimi herhangi bir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde, ikinci tura kalacak ve ikinci tur seçimi 28 Mayıs'ta yapılacak.

Seçmen Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hem YSK hem de e-devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulaması yapılabiliyor.

Ysk Seçmen Kaydı Sorgulama

YSK'nın sitesine https://secmen.ysk.gov.tr/secm...bu link üzerinden girerek T.C. kimlik numaranız ve seri numaranızla giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

E-Devlet Seçmen Kaydı Sorgulama

E-devlet https://www.turkiye.gov.tr/yuk... Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080314/secmen-kaydi-sorgulama-nasil-yapilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.