Yıldırım Kaya: "'Bal gibi olur’ anlayışından vazgeçelim"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, seçimlerin ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'a tepki göstererek "‘Bal gibi de olur’ sözüne bende diyorum ki ‘Bal gibi olmaz. Bu acı biber gibi olur toplumu yakar.’ Bu ‘bal gibi olur’ anlayışından vazgeçelim." dedi.
Ankara Masası
|
23 Şubat 2023, Perşembe - 17:02
Yıldırım Kaya: "'Bal gibi olur’ anlayışından vazgeçelim"

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya oldu.

Kaya, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 14 Mayıs veya 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bölgeden göç etmiş insanlar için sandıklar kurulabileceğini ifade eden Kaya "Maraş’tan, Adıyaman’dan, Hatay’dan gelenler belli, bunları tespit edersiniz. Okula bir sandık koyarsınız Adıyaman sandığı, Hatay sandığı, Kahramanmaraş sandığı dersiniz. Buraya gelmiş vatandaşlar da o okullarda o sandıklarda oyunu kullanır, o bölge için geçerli olur." dedi.

"Sağlıklı bir ortamda bu seçim yapılabilir"

Kaya, Yüksek Seçim Kurulunun hızla seçim çalışmalarına başlayabileceğini belirterek " YSK enkaz çalışmasında yok, başka bir işi de yok, çadırla da uğraşmıyor. Zaten çadırla uğraşması gereken Kızılay, AFAD bunu becerememiş YSK’ya kalmadı. Yüksek Seçim Kurulu kendi yapacağı çalışmayı zaman geçirmeden hızla yapması gerekir ve sağlıklı bir ortamda bu seçim yapılabilir." diye konuştu.

"Acı biber gibi olur toplumu yakar"

Ankara Masası yayına katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesine ilişkin 'YSK'nın seçimleri erteleme yetkisi bal gibi var' açıklamalarına atıfta bulunan Kaya "‘Bal gibi de olur’ sözüne bende diyorum ki ‘Bal gibi olmaz. Bu acı biber gibi olur toplumu yakar.’ Bu ‘bal gibi olur’ anlayışından vazgeçelim. Seçimin ileri bir tarihe ertelenmesi demek bu siyasal iktidarın beceriksizliğine devam etmesi anlamı taşır. Bir savaş ortamı yok, savaştan çıkmış bir halimiz de yok." ifadelerini kullandı.

Kaya, olağanüstü bir süreç yaşandığının da altını çizerek bu dönemden birlik ve ortak akılla çıkılabileceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071160/yildirim-kaya-bal-gibi-olur-anlayisindan-vazgecelim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.