Aykut Erdoğdu kimdir?

ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden Uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi unvanı alan Aykut Erdoğdu kimdir? Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 20:45
Aykut Erdoğdu kimdir?

Aykut Erdoğdu, 28 Ağustos, 1972 yılında Kars Sarıkamış'ta dünyaya geldi. Erdoğdu, eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Erdoğdu, yüksek lisans eğitimini Amerika Carnegie Mellon Üniversitesinde tamamlayarak mezun odu. 

Kariyeri

Aykut Erdoğdu, stajyer olarak 1995 yılında Hazine Müsteşarlığı  hazine kontrolörlüğüne atandı ve daha sonra hazine baş kontrolörlüğüne getirilerek kariyer hayatına adım attı. Erdoğdu, Amerika'ya geçerek burada 2004 yılında çalışmalarda bulundu ve 2005 yılında   ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi unvanının sahibi ve de hazine   Müsteşarlığı görevi sırasında Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve Avrupa  Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin baş denetçiliği görevlerinde bulundu. 

Siyasi kariyeri

Aykut Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisine katılarak 2011 Genel seçimlerinde CHP İstanbul 2. bölge milletvekili seçilerek siyasi kariyerine adım attı. Erdoğdu, milletvekilliği sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi  Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve komisyonda partisinin grup sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Aykut Erdoğdu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet davasının sonrasında oluşturulan CHP Kriz Masası Başkanlığı görevine getirildi. Erdoğdu, bir yıl sonra 2014'te CHP Parti Meclisi üyesi seçildi fakat 23 Ekim 2014 tarihine Parti Meclisi üyeliğinden istifa ederek, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 Türkiye Genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak mecliste yer aldı. 

Aykut Erdoğdu, ikinci eşi olan Tuğba Torun ile  29 Haziran 2022'de CHP'den istifa etti fakat Erdoğdu 1 Şubat 2023 tarihinde tekrardan CHP'ye üye olarak siyasi kariyerine devam etmektedir. 

Ayrıca Aykut Erdoğdu'nun "Yağma Yıllar" adlı kitabı bulunmaktadır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080695/aykut-erdogdu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.