Ücretsiz doğal gaz, sitelere de yansıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “ücretsiz doğal gaz müjdesi”nin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra ilk ücretsiz doğal gaz faturaları konut, iş yeri ve ortak mülklere ulaştı. Merkezi ısıtma sistemi bulunan bina ve sitelerin yönetimleri, bu ay aidat alınmayacağı bilgilendirmesinde bulundular.
Mevlüt Peker
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 20:04
Ücretsiz doğal gaz, sitelere de yansıdı

21 Nisan’da Filyos Gaz İşleme Tesisi'nde düzenlenen törenle Karadeniz gazı devreye alınmış, törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tesis sayesinde günde 40 milyon metreküp gaz çıkartılabileceğini belirterek bir de müjde vermişti.

Erdoğan müjdeyi şu şekilde açıklamıştı:

“İki bayramı bir arada yaşamak için buradayız. Birincisi, yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı'dır. İkinci bayramımız, ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.

Sakarya sahamızdaki gaz miktarı 652 milyar metreküp olarak tescillendi. Bir diğer saha olan Çaycuma-1 kuyusunda da 58 milyar metreküp rezerv keşfi yapıldı. Karadeniz'deki gaz rezervimiz 710 milyar metreküpe ulaştı. Ocak 2021'de kara tesisinin inşasına başladık. Aynı yılın temmuz ayında sahadan kuyuya ilk doğal gaz akışının tesislerini tamamladık.

Yaklaşık 10 bin personelin ve 50 geminin geceli gündüzlü çalışmasıyla ortaya çıkan bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren keşfedilen gazı kullanabilir hale getirme süresini biz 3 yılın altına indirdik.

Günde 40 milyon metreküp gaz çıkartacağız. Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.”

Erdoğan'ın “ücretsiz doğal gaz müjdesi” Resmi Gazete'de yayımlanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, konutlarda "1 ay ücretsiz, 1 yıl boyunca ise indirimli olacak" müjdesi 1 Mayıs Pazartesi günkü Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesi tarafından karşılanacak.

Sosyal medyada TT olmuştu

Erdoğan’ın “ücretsiz doğal gaz” müjdesinin faturalara yansıdığı gün, konu sosyal medyada TT olmuştu. Ücretsiz doğal gaz uygulamasında ilk faturaların geldiği gün vatandaşlar, sosyal medya hesaplarında söz konusu faturalarını paylaşarak, "Adam ödedi, yaparsa Erdoğan yapar" başlıklı paylaşımlarda bulunmuştu.

Merkezi sistemlere de yansıdı

Ücretsiz doğal gaz uygulamasında merkezi ısıtma sistemine sahip bina ve sitelerde de ücretsiz faturalar yönetimlere geldi.

Site ve bina yönetimleri, bina girişlerine astıkları yazılarda bu ay doğal gaz ödemesi yapılmayacağı, bu nedenle ödeme alınmayacağı bilgisi verildi.

Bazı site yönetimleri ise site ortak gruplarında, “Değerli kat maliklerimiz! Malumunuz üzere Cumhurbaşkanlığı kararınca Nisan ayı doğal gaz faturaları ücretsiz olmuştur. Göndermiş olduğum faturalar sitemiz bloklarına ait olup bu ay ücretsizdir.” şeklinde bilgilendirmede bulundular.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080934/ucretsiz-dogal-gaz-sitelere-de-yansidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.