İsmail Demir açıkladı: TCG Anadolu meğer…

Üniversitelilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "TCG Anadolu Gemisi aslında ilk planlandığı şekliyle çok maksatlı amfibi hücum gemisiydi ama ona biz bir Türk dokunuşu yaptık. Onu bir SİHA gemisine dönüştürdük, ona da yine bir sürü dudak bükenler oldu." dedi.
Mevlüt Peker
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 21:51
İsmail Demir açıkladı: TCG Anadolu meğer…

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Samsun Üniversitesi'nde düzenlenen "Bir De Buradan Bak Perspektif 2023" programında öğrencilerle bir araya geldi ve TCG Anadolu Gemisi'nin tasarım süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir, geminin aslında çok maksatlı amfibi hücum gemisi olarak tasarlandığını ancak Türk dokunuşuyla bir SİHA gemisine dönüştürüldüğünü ve bu kararın bazı eleştirilere neden olduğunu belirtti. İspanyollarla ortak çalıştıklarını ve geminin tasarımının İspanyollar tarafından da takdir edildiğini söyleyen Demir, ayrıca İMECE uydusunun uzaya gönderildiğini ve KILIÇSAT küp uydularının da fırlatıldığını ifade etti.

Demir, Türkiye'nin uzay programlarındaki ilerlemesine de değinerek, Gökbey Helikopterinin yerli bir turbo şaft motoruyla uçurulduğunu ve daha fazla motor projesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin havacılık sektöründe tarih yazdığını dile getirdi. Demir, Türkiye'nin havacılık sektöründe attığı adımları örnekleriyle anlattı.

TB2 İHA'nın dünyaya saldığı namı ile başarısının takdir edildiğini belirten Demir, Akıncı, ANKA, Kızılelma gibi uçakların ardından HÜRJET, KAAN, ANKA-3 ve ATAK-2 platformlarına da değindi. Beşinci nesil bir savaş uçağı yapmaya girişmek konusunda dışarıdan bakanların sürekli dudak büktüğünü, ancak Türkiye'nin bu alanda da başarılı olduğunu söyledi.

HÜRJET gibi jet eğitim uçağını yapan yedi ülkeden biri olduklarını belirten Demir, savunma sanayi konularında havacılık ve uzay konularının önemine de değindi. Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağını yapan beşinci ülke olduğuna işaret eden Demir, Türkiye'nin dünyada ilk on ekonomi arasına girmek isteyen bir ülke olarak savunma sanayi konusunda havacılık ve uzay alanlarında da öncü bir ülke haline geldiğini söyledi.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ise TÜGVA gençlerinin Türkiye Yüzyılı'nda gençlerin yüzyılı olacak şekilde mücadele edeceğini belirtti. TÜGVA olarak ülkemizin insanının yetiştirilirken aidiyeti, mensubiyeti bu topraklara ait bütün herkesi paydaş edindiklerini söyleyen Beşinci, TÜGVA gençliğinin mücadelesinin hak, hakikat mücadelesi olacağını ifade etti.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080943/ismail-demir-acikladi-tcg-anadolu-meger
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.