Erkin Delikanlı "Kemal Kılıçdaroğlu seçimi ilk turda farkla kazanacak"

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı "Ak Parti, seçimlerde Cumhuriyet tarihinin gördüğü en büyük hezimetine uğrayacak" dedi. Delikanlı, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun farkla seçimi kazanacağını aktardı.
Ankara Masası
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 14:04
Erkin Delikanlı "Kemal Kılıçdaroğlu seçimi ilk turda farkla kazanacak"

Ankara Masası Arka Plan programında Gazeteci Ersin Küçükbarak'ın konuğu Erkin Delikanlı oldu.

İttifak olarak Ankara'da yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Delikanlı, 3 seçim bölgesinde aktif olarak çalıştıklarını ' Birleşe birleşe kazanacağız' söylemiyle her bir vatandaşa ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Delikanlı, Ankara özelinde 1. bölgede Millet İttifakı'nın önde olduğunu, 2. ve 3. bölgede ise Cumhur İttifakı'nın bir önceki seçimde aldığı oyla makasın kapandığını bildirdi.

Parti olarak seçime Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden girmelerinin tabanda tepkiye neden oldu mu sorusuna Delikanlı "Demokrat Parti’de fire olmaz. Biri sağın biri solun kalesi. Bu iki parti 50 yılı rekabet içinde geçirdi ama konu memleket olunca birleşerek seçimi kazanacağız." yanıtını verdi.

" AK Parti tarihte görülmeyen bir hezimete uğrayacak."

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı, hem milletvekili hem Cumhurbaşkanı seçimlerinde fark atacaklarını belirtirken " 2023, cumhuriyetimizin yeni yüzyılında AK Parti tarihte görülmeyen bir hezimete uğrayacak. Millet İttifakı, hem Ankara özelinde hem Türkiye özelinde çok ciddi bir farkla Cumhur İttifakı'nın önüne geçti, aradaki makası da açmaya devam ediyor. " diye konuştu.

Seçimlerde  Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin  Cumhurbaşkanı adayı olmasına da değinen Delikanlı, iki ismin demokratik haklarını kullandığını vurguladı. Delikanlı sözlerine şöyle devam etti:

"Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin ikinci tura kalacağını düşünmüyorum. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir farkla seçimi kazanacak, 13. Cumhurbaşkanı olacak"

HDP üzerinden algı operasyonu yapıldığını söyleyen Delikanlı, "Böyle yaparak, soğanın fiyatından, yumurtanın fiyatından, ulaşım fiyatından, enerjinin fiyatından uzaklaşmamızı sağlıyorlar. TOGG'umuz var evet var ama bizim derdimiz şuan soğan. Millet İttifakı iktidarında insanlar TOGG'u alabilecek duruma gelecek" dedi.

Depremzedelere ulaşım desteği

Depremzedelere yönelik çalışmalarından bahseden Delikanlı, oy kullanmak isteyen vatandaşların kendilerine ulaşabileceğini, ücretsiz ulaşım sağlayacaklarını aktardı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2081019/erkin-delikanli-kemal-kilicdaroglu-secimi-ilk-turda-farkla-kazanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.