Ali Hikmet Akıllı'dan darp açıklaması!

Ali Hikmet Akıllı, geçtiğimiz günlerde afiş nedeniyle CHP'li yöneticiye yapılan saldırıya ilişkin konuştu. Akıllı, " Bu şehir eşkıyalarını, ifadelerini alıp adli kontrol dahi uygulanmaksızın serbest bırakmasını, bu eşkıyaların topluma tehlike arz ederek serbestçe dolaşabilmelerini kabul etmiyoruz. Hepsini yargı karşısına çıkaracağız." dedi.
Ecem Çetin
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 11:09
Ali Hikmet Akıllı'dan darp açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal'ın saldırıya uğradığı öğrenilmişti.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. 

Akıllı, şu ifadeleri kullandı;

"30 Nisan Pazar günü saat 22:30 sıralarında, Sincan İlçe Gençlik Kolları Başkanımız ve Sincan Gençlik Kolları üyelerimiz, şehir eşkıyalarınca feci şekilde darp edilmiştir. Gençlerimiz; bu zorbaların Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asılsız ithamlarda bulunulan ve YSK tarafından yasaklanmış afişleri astıklarını öğrenmeleri üzerine, bu afişlerin kaldırılmasını aksi halde polise bilgi verileceğini medenice kendilerine ifade etmiş, ancak onlarca kişi tarafından darp edilmişlerdir. Olay yerinden ayrılmak isteyen gençlerimiz; hürriyetlerinden yoksun bırakılarak, vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar oluşacak şekilde darp edilmelerine, tehdit ve hakarete maruz kalmalarına rağmen, yalnızca şüphelilerin kollukta ifadelerinin alınmalarıyla yetinilmiş ve ifadeleri alındıktan sonra hiçbir adli kontrol tedbiri dahi uygulamaya savcılıkça gerek görülmeksizin sanıkların serbest bırakılmasına karar vermiştir."

"Hepsini yargı karşısına çıkaracağız"

Cumhurbaşkanına hakaret edildiği iddia edilen bir tweet attığı için sabah vakti gözaltına alıp ceza alt sınırı bir yıl olan bir suçtan insanları tutuklayan bu yargı sisteminin, cezası on yılı bulan suçlar işlemiş bu şehir eşkıyalarını, ifadelerini alıp adli kontrol dahi uygulanmaksızın serbest bırakmasını, bu eşkiyaların topluma tehlike arz ederek serbestçe dolaşabilmelerini kabul etmiyoruz. Bu suç yalnızca gençlerimize karşı değil; huzur ve barış içerisinde, insanca yaşamak isteyen tüm vatandaşlarımıza karşı işlenmiştir. Bunun, iktidarın maşası olmayan, onurlu insanları sindirme çabası olduğunu biliyoruz. Bu “tür”lerin, kimlerden emir ve talimat aldıklarını, kimlerden güç aldıklarını, kendilerini hukuktan muaf olduklarını düşündüklerini ve seçim sürecini provoke etme niyetlerinin olduğunu şüphesiz biliyoruz. Hepsini yargı karşısına çıkaracağız.

"Hiçbir güç, baharı getirme sözümüzden dönmemizi engelleyemeyecektir"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefli hiçbir mensubu, bu tür zorbalıklar karşısında doğru bildiği yoldan dönmeyecektir. Hiçbir güç, baharı getirme sözümüzden dönmemizi engelleyemeyecektir.  Tam da burada, aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimize seslenmek istiyorum; sevgili gençler, kötülüğün karşısında tek vücut olmak zorundayız. Kutuplaşmadan ve şiddetten beslenen zorbaların provokasyonlarına gelmeyeceğiz, mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Baharı “sizin için ve sizinle birlikte” getireceğiz. Korkmuyoruz ve korkmayacağız. Çünkü biliyoruz, korkaklar yaşamaz, sadece nefes alıp verirler! Bu vesile ile, zorbalığa maruz kalan yürekli gençlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, gençlerimizin sağlıklarına bir an önce kavuşmalarını diliyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081120/ali-hikmet-akillidan-darp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.