Çavuşoğlu ile Bayramov “Washington”ı görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüştü. İki bakan, Washington'daki Azerbaycan ve Ermenistan heyetleri arasındaki görüşmeleri değerlendirdi.
Mevlüt Peker
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 18:21
Çavuşoğlu ile Bayramov “Washington”ı görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Washington'da Azerbaycan ile Ermenistan heyetleri arasında yapılan görüşmeler hakkında telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Washington'daki Azerbaycan ve Ermenistan heyetleri arasındaki görüşmeler ele alındı.

Ne olmuştu?

Dün Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları başkanlığındaki heyetler arasında ABD'de yapılan görüşmeler sonucunda "Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin İkili Anlaşma" taslağının bazı maddeleri üzerinde karşılıklı anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise yaptığı açıklamada, ABD'nin kalıcı barışa yönelik bu tartışmaya ve gelecekteki herhangi bir tartışmaya ev sahipliği yapmak için desteğini, katılımını ve iyi niyetlerini sunmaya devam ettiğini belirtmişti.

Blinken, Azerbaycan ve Ermenistan arasında somut ilerlemeler kaydedildiğini ve nihai bir anlaşmaya varılmak üzere olunduğunu vurgulayarak, herhangi bir maratonun son mili her zaman en zoru olduğunu ancak ABD'nin her iki tarafın da bitiş çizgisini geçmesine yardımcı olmak için burada olduğunu ifade etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081187/cavusoglu-ile-bayramov-washingtoni-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.