Yurtdışında katılım oranı yüzde 40'a yaklaştı...

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurtdışında oy kullanmak için son 4 gün kaldığını belirtti. Ayrıca Özel, 'Yurtdışında oy kullanma sayısı 1 milyon 350 bini bularak, katılım yüzde 40'a yaklaştı.' ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
06 Mayıs 2023, Cumartesi - 08:30
Yurtdışında katılım oranı yüzde 40'a yaklaştı...

14 Mayıs 20023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi için yurt dışında yüksek katılımla oy kullanma işlemi devam ediyor. Yurt dışında oy kullanma için son 4 gün kaldı. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilci Recep Özel, konu hakkında Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Özel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,

"Yurtdışında oy kullanma sayısı 1 milyon 350 bini bularak, katılım yüzde 40'a yaklaştı. Münih, Berlin, Köln ve Bregenz şehirlerinde ilave sandık kurulacak. Yurtdışında oy kullanma için son 4 gün" ifadelerine yer verdi.

Oy kullanma süreleri

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında olmak üzere ülkelerin her biri için belirlenen tarih ve noktalarda oy kullanılabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda ise yurt dışı seçmenler 20 – 24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan tarihinde başlayıp 14 Mayıs Pazar günü Türkiye saati ile saat 17.00'de sona erecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081229/yurtdisinda-katilim-orani-yuzde-40a-yaklasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.