Tyrese Spicer kimdir?

Major League Soccer takımının Toronto FC takımında oynayan Triniadian futbolcu Tyrese Spicer kimdir?
Canan Salman
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:54
Tyrese Spicer kimdir?

Tyrese Spicer, 4 Aralık 2000 doğumlu Major League Soccer'daki Toronto FC takımında forma giyen Trinidadlı bir futbolcudur.

Erken yaşam Spicer, altı yaşında Trincity Nationals ile gençlik futboluna başladı ve daha sonra Youth Pro League'de Central FC ile oynamaya devam etti.

Spicer, 2017'de St. Mary's College'a devam ederek okulu Kuzey Bölgesi Şampiyonu yapmalarına yardımcı oldu. 2019'da St. Augustine Secondary School'a geçerek SSFL All-Star ödüllerini kazandı.

Kolej kariyeri 2020'de Lipscomb Üniversitesi'ne katılarak erkek futbol takımıyla spor bursuyla oynamaya başlaması planlanıyordu. Ancak, COVID-19 salgını nedeniyle Ocak 2021'de katılmaya başladı ve önceki sonbahardan gecikmeli olarak başlayan 2021 bahar sezonunda sahaya çıktı. 6 Şubat 2021'de kolejdeki ilk maçına çıktı ve Evansville Purple Aces'i yenerek ilk golünü attı. 6 Eylül 2021'de Evansville'e karşı attığı hat-trick ile ASUN Konferansı Haftanın Oyuncusu seçildi. İkinci sezonunun sonunda ASUN Konferansı İlk Takımı'na, Tüm Bölge İkinci Takımı'na, ASUN Şampiyonası Ortak En Değerli Oyuncusu'na ve ASUN Turnuva Takımı'na seçildi.

Üçüncü sezonu öncesinde ASUN Ön Sezon Oyuncusu, Ön Sezon Tüm Konferans Takımı ve USC Takip Edilecek Oyuncu olarak adlandırıldı. Sezon sonunda ASUN Şampiyonası'nda takımını bir kez daha şampiyon yaparak ASUN İkinci Takımı, Tüm-Atlantik Bölgesi Birinci Takımı, Üçüncü Takım All-American ve ASUN Turnuva Takımı'na seçildi.

Kulüp kariyeri 2022'de USL League Two'da Tennessee SC ile oynadı. 2023'te Des Moines Menace ile oynadı.

2024 MLS SuperDraft'ta, Spicer Toronto FC tarafından birinci sıradan seçildi. Seçim öncesinde kontrat imzaladı ve seçimi Toronto Maple Leafs kaptanı John Tavares duyurdu. 16 Mart'ta New York City FC'ye karşı yedek olarak çıktı ve bir hafta sonra, 23 Mart'ta Atlanta United FC'ye karşı ilk başlangıcında ilk profesyonel golünü attı.

Uluslararası kariyer Trinidad ve Tobago U15 takımı ile iki maçta oynadı ve iki asist kaydetti. Haziran 2020'de Trinidad ve Tobago milli takımı ile bir antrenman kampına katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136800/tyrese-spicer-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.