Biden’dan “bayrakları yarıya indirin” talimatı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Teksas'ın Allen şehrinde 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası ABD’deki tüm bayrakların yarıya indirilmesi yönünde talimat verdi.
Mevlüt Peker
|
07 Mayıs 2023, Pazar - 20:15
Biden’dan “bayrakları yarıya indirin” talimatı

ABD Başkanı Joe Biden, Teksas'ta gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenler için yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesi talep edildi.

8 Amerikan vatandaşının hayatını kaybettiği saldırı için ABD Başkanı, saldırıda yaralananların aileleriyle birlikte dua ettiğini ve hayat kurtarmak için ilk müdahale ekiplerine minnettar olduklarını belirtti.

Ayrıca federal, eyalet ve yerel kolluk kuvvetlerinin araştırma için yakın işbirliği içinde çalıştığını ve gerekli tüm desteği sağlamak için federal kurumlara talimat verildiğini ifade etti.

Açıklamada, yurt dışındaki temsilcilikler ve donanma gemileri dahil bayrakların 11 Mayıs 2023'te gün batımına kadar yarıda kalacağı bilgisi yer aldı.

Biden, saldırının AR-15 tarzı bir silahla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Amerikan toplumunun bu yıl yaklaşık 200 toplu infaza maruz kaldığını ve güvenilir tahminlere göre 14 binden fazla Amerikalının silahlı şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. 

Silah satışlarının kısıtlanması için çabalarına devam ettiğini ancak daha fazla ve daha hızlı adım atılması gerektiğini vurgulayan Biden, Kongre'den saldırı silahlarını ve yüksek kapasiteli şarjörleri yasaklayan bir yasa tasarısı göndermesini ve evrensel özgeçmiş kontrollerini yürürlüğe koymasını istedi.

Teksas'ta gerçekleşen saldırıda ölenlerin sayısının 8 olduğunu belirten Teksas eyaleti Allen İtfaiye Departmanı Şefi Jonathan Boyd, zanlının 8 kişiyi öldürdüğünü ve en küçüğü 5 yaşında olan 7 kişiyi yaraladığını söylemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081380/bidendan-bayraklari-yariya-indirin-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.