Destici’nin propaganda konuşması TRT’de yayınlandı

Siyasi partilerin propaganda konuşmaları Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ekranlarından yayınlandı. BBP (Büyük Birlik Partisi) adına partinin genel başkanı Mustafa Destici konuşma yaptı.
Mevlüt Peker
|
07 Mayıs 2023, Pazar - 21:44
Destici’nin propaganda konuşması TRT’de yayınlandı

Büyük önem taşıyan bir seçimin arefede olunduğunu belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) adına Genel Başkan Mustafa Destici, "Yüzüncü yılını kutladığımız Cumhuriyet tarihimizde ilk kez bir seçimin varlığımız için tehdide dönüştürülmeye çalışıldığına şahitlik ediyoruz." diye konuştu.

BBP lideri Mustafa Destici, Türk siyasi tarihinde ilk kez, küresel emperyalist güçlerin, Türkiye'ye savaş açmış terör örgütlerinin, terör örgütlerini destekleyen ülkelerin, Türkiye'nin hasımlarını desteklemeyi prensip edinenlerin bu seçimde hedeflerini gizleme gereği duymadan taraf olduklarını ifade ederek, bunların, Cumhur İttifakı'nın karşısında bulunduklarını kaydetti.

Terör örgütünün katlettiği insanlar arasında Mehmetçiklerin, polislerin, öğretmenlerin, kamu görevlerinin, sivil vatandaşların hatta kundaktaki bebeklerin bulunduğunu anımsatan Mustafa Destici, "PKK ve diğer terör örgütlerinin sözcüleri, alenen ve açıkça kurdurdukları partiye, dahil oldukları Millet İttifakı'na, destekledikleri Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istiyorlar." diye konuştu.

Geride bırakılan 5 senede Türkiye'nin, dünya tarihi içinde istisna sayılabilecek olaylarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken BBP lideri Destici, şöyle konuştu:

"Her karşılaştığımız zorlukta 'Yıkıldık, battık' diyenlerin aksine, her seferinde defalarca, arka arkaya gördük ki her tür krizle baş edebilecek güce de iradeye de inanca da sahibiz. Önümüzde birlikte başaracağımız önemli işler, birlikte yürüyeceğimiz uzun bir yol var. Hepimiz, tüm dünya, kriz dönemlerinde önemli bir gerçekle yeniden yüzleştik. Şu dört alanda, yani gıdada, enerjide, ilaçta ve savunma sanayisinde kritik dönemlerde paranız olsa da ihtiyaçlarınızı dışarıdan alamıyorsunuz. Hiçbir maliyet hesabı yapmadan, gıdada, enerjide, ilaçta ve savunma sanayinde yerli üretimimizi artırıyoruz ve artırmaya devam edeceğiz."

Cumhur İttifakı ile girdikleri 2018 seçimlerinden bugüne kadar önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Mustafa Destici, şunları söyledi:

"Karabağ'da 30 yıldır süren Ermeni işgali, Türkiye'nin önemli desteğiyle sona erdi. Ülkemize, sınırlarımıza yönelen saldırılara, güneyimizde ilk hedefi Türkiye'den toprak talep eden bir terör devleti kurdurma gayretlerine engel olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, kahraman ordumuz Suriye'de, Irak'ta görev yapıyorlar. Türkiye bütün baskılara rağmen Ege'den Akdeniz'e, Karadeniz'den Libya'ya uluslararası hukuktan doğan haklarına sahip çıkıyor, baskılara, tehditlere boyun eğmiyor. Türk dünyası ile ilişkilerimizin, işbirliğimizin en çok ve en istikrarlı geliştiği dönemi yaşıyoruz.

Savunma sanayinde maruz kaldığımız haksız ve hukuksuz yaptırımlara, ambargo düzeyine varan kısıtlamalara rağmen başta İHA ve SİHA'larımız olmak üzere yerli ve milli ürünlerimiz tüm dünyada gündem olmaya devam ediyor. Türkiye'ye uygulanan ekonomik baskılara rağmen yerli otomobilimiz Togg'u üretmeye başladık. Siyasi baskılara rağmen Ayasofya'yı, Fatih'in vasiyetine uygun olarak cami olarak ibadeti açtık. Gittiğimiz her yerde milletimizin bu gelişmelerin mutluluğunu yaşadığına şahitlik ediyoruz."

Destici, milletin sadece millete ve değerlerine sırtını dayayan, Türk milletinin tarihi misyonuna bağlı, dünya Türklüğünün birliği vizyona sahip, küresel emperyalizmin tüm dünyayı sömüren global politikaları karşısında milletine kalkan olacak bir siyasi anlayışa ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "İşte o, biziz, Büyük Birlik Partisiyiz, Alperenleriz, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetleri ve dava arkadaşlarıyız." şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı ile istiklal ve istikbal mücadelesi için omuz omuza verdiklerine vurguda bulunan Destici, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"BBP, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olarak, tüm seçim bölgelerinde kendi adı, amblemi ve adaylarıyla giriyor. Bu seçim, 30 yıllık mazimizde ilk kez seçmenlerimizin baraj endişesi yaşamadan partimize oy verebilecek olmaları nedeniyle bizim için de ayrıca bir anlam taşıyor. Öncelikle 2023 seçimlerinde ilk oylarını kullanacak genç kardeşlerimizi, sonra tüm seçmenlerimizi, kadınlarımızı, erkeklerimizi, yaşlılarımızı, gençlerimizi milletvekili seçimlerinde Büyük Birlik Partimize ve Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oylarıyla destek olmaya, ülkemiz, milletimiz, yarınlarımız için birlikte omuz omuza mücadele etmeye davet ediyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081388/desticinin-propaganda-konusmasi-trtde-yayinlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.