Nureddin Nebati'den KKM'ye övgü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, muhalefet tarafından eleştirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemini çağın buluşu olarak niteledi. Nebati " Önümüzdeki dönemde de olmaya devam edecek ve bundan zamana yayılarak kurtulmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 14:06
Nureddin Nebati'den KKM'ye övgü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk lirasının döviz karşısında değer kazanması için  20 Aralık 2021’de uygulamaya konan  Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine ilişkin konuşan Nebati, uygulamanın önümüzdeki süreçte de devam edeceğini aktardı.

"Kur korumalı mevduat çağın buluşu oldu" diyen Nebati " Önümüzdeki dönemde de olmaya devam edecek ve bundan zaman yayılarak kurtulmaya devam edeceğiz. Bankalardaki ve Merkez Bankası’ndaki limiti kaldırdığımız için bu yük Hazine'nin üzerine gelmeyecek" ifadelerini kullandı.

Nebati açıklamalarında şunları söyledi:

" TL’ye güveni artıracak yeni enstrümanlar ortaya koyulacak"

-Kur korumalı mevduat 2021’in 20 Aralık’ında piyasa ile paylaşılan en önemli sac ayaklarından bir tanesiydi ve beklediğimiz faydayı gösterdi. Dövize olan talep azalırken, döviz kurlarındaki oynaklığı da ortadan kaldırdı.

-Bunu geçici olarak getirmiştik ve halen geçici olarak görüyoruz. Elinde TL olan döviz alıp yastık altına çekeceğine parasını bankaya veya katılım finansa katıldı. Bunun dövize çevrilmesi konusunda bankalar yardımcı oldu. Döviz olarak tutacağı parası bankada kaldı. Sisteme dahil olmuş oldu. Elinde döviz olanlar da Merkez Bankası kaynakları üzerinden değerlendirdi. Şu anda da 2.2 trilyon TL’yi aşmış durumda sistemdeki para.

-Kur korumalı mevduattan çıkış için yıl sonunu hedefliyorduk ancak global ekonomik durumu düşündüğünüz zaman dönüşümün kademeli olarak zamana yayılması konusunda bir irade ortaya çıkmış oldu.

-TL’ye güveni artıracak yeni enstrümanlar ortaya koyulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081680/nureddin-nebatiden-kkmye-ovgu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.