Netanyahu: Askeri harekat sona ermedi

Evleri de hedef almaya başlayan işgalci İsrail, Gazze Şeridi'nde 133 noktayı vurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonların süreceği sinyali geldi.
Mevlüt Peker
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 00:04
Netanyahu: Askeri harekat sona ermedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İslami Cihad Hareketi'ne yönelik hava saldırılarının devam edeceği sinyalini verdi.

Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonların ortasında olduklarını belirten Netanyahu, İslami Cihad Hareketi'ne şimdiye kadar aldığı en önemli darbeyi vurduklarını açıkladı.

Netanyahu, saldırılarda İslami Cihad Hareketi'nin silah depolarını ve silah üretim tesislerini hedef aldıklarını söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, düzenlenen operasyonlarda 133 noktanın vurulduğunu açıkladı.

Gazze Şeridi'nden 469 roket ve havan topu atıldığı, bunlardan 333'ünün İsrail topraklarına düştüğü, 107'sinin ise Gazze Şeridi'ne düştüğü belirtildi. Saldırılarda 21 kişi öldü, 64 kişi yaralandı.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Dawoud Shehab, Mısır'ın taraflar arasında ateşkes sağlamak için arabuluculuk yaptığını ifade etti. Ancak İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail'in Mısır'dan ateşkes teklifi aldığını doğruladı ve teklifi değerlendirdiklerini söyledi.

Can kaybı 21’e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda şu ana kadar 6’sı çocuk toplam 21 kişinin hayatını kaybettiği, 21’i çocuk toplam 64 kişinin yaralandığı aktarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081748/netanyahu-askeri-harekat-sona-ermedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.