İsrail, Gazze Şeridi’ni vuruyor: Can kaybı 28 oldu

İsrail’in Gazze Şeridi’ne karşı başlattığı hava saldırıları sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e çıktı.
Mevlüt Peker
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 19:03
İsrail, Gazze Şeridi’ni vuruyor: Can kaybı 28 oldu

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ediyor. Han Yunus ve Gazze'de düzenlenen akşam saldırılarında, 3 Filistinli daha hayatını kaybetti ve İsrail saldırılarından ölenlerin sayısı 28'e yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenler arasında İslami Cihad Hareketi liderlerinden 43 yaşındaki Ahmed Abu Daqqa'nın da bulunduğunu açıkladı. İsrail savaş uçaklarının Bani Suhaila kasabasındaki evini hedef aldığı ifade edildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Güney Komutanı Tümgeneral Eliezer Toledano, yaptığı açıklamada Daqqa'nın İslami Cihad Hareketi'nin roketlerinden sorumlu olduğunu iddia ederek, İslami Cihad Hareketi'ne yönelik saldırıların devam edeceğini belirtti. IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagarai ise saldırı öncesinde Daqqa'yı izlediklerini ve ailesinden ayrılmasını beklediklerini söyledi.

Hava saldırılarının ardından Gazze Şeridi'nden İsrail'e roketler fırlatıldı ve birçok şehirde siren sesleri duyuldu. İsrail'in başkenti Tel Aviv'in 20 kilometre güneyinde Rehovot adlı yerleşim birimine bir roket düştü. Bir otoparkta hasar meydana geldi ancak ölen veya yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081836/israil-gazze-seridini-vuruyor-can-kaybi-28-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.