Murat Hazinedar'a tahliye

İstanbul Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturmasına ilişkin tutuklu olarak yargılanan Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verildi.
Onur Çetinkaya
|
13 Mayıs 2023, Cumartesi - 09:37
Murat Hazinedar'a tahliye

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan raporda, Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının "irtikap" ve "rüşvet" suçlarını işlediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, bunun üzerine soruşturmaya başlandığı belirtildi.

154 yıl hapis istemi 

İddianamede, Murat Hazinedar’ın 8 kez "irtikap suçuna teşebbüs etmek "suçundan 20 yıldan 40 yıla kadar, 8 kez "irtikap" suçundan 40 yıldan 80 yıla kadar, 2 kez "rüşvet" suçundan 8 yıldan 24 yıla ve 5 kez "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2,5 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplamda 70 yıl 6 aydan 154 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Hazinedar'a tahliye 

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, dört gün sürdü. Duruşmaya 5 aydır tutuklu olan Murat Hazinedar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi  aracılığıyla katılırken, tutuklu sanıklar Çetin Kırışgil ve Hüseyin Avni Sipahi ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmalarda tüm sanıkların ve bazı şikayetçilerin ifadeleri alındı. 

İstanbul Belediyesi'ndeki rüşvet ve irtikap soruşturmasına ilişkin 17 sanıklı davada tutuklu olarak yargılanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte 2 sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081997/murat-hazinedara-tahliye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.