Tahliye edilince kaçan Hablemitoğlu sanığı için yakalama kararı

Necip Hablemitoğlu cinayeti davası kapsamında MİT operasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Nuri Gökhan Bozkır kaçtı. Bunun üzerine Bozkır’ı tahliye eden mahkeme heyeti dün tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.
Ersin Küçükbarak
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 14:52
Tahliye edilince kaçan Hablemitoğlu sanığı için yakalama kararı

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin yıllar sonra açılan davada bazı sanıklar yurt dışından MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirildi.

Bu sanıklar arasında Nuri Gökhan Bozkır ve Levent Göktaş da vardı.

Ancak tutuklu sanıklar geçen celse Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu tahliye kararına itiraz etti. Davanın savcısı Zafer Ergün; tutuklu sanıklar Nuri Gökhan Bozkır ile Levent Göktaş'ın yeniden yurt dışına kaçabileceklerine dair kuvvetli şüpheler bulunduğunu belirterek tekrar tutuklanmalarını istedi. Ancak bu itiraz reddedildi.

Ceza aldı ama bulunamadı

Nuri Gökhan Bozkır, Hablemitoğlu davası dışında Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 'Soğan Tırları' davasında da yargılanıyordu. Bu davada hapis cezasına çarptırılan Bozkır’ın adli kontrol yükümlülüğünü yerine getirmeyerek kayıplara karıştığı anlaşıldı.

Yeniden tutuklama kararı

Bozkır’ın kaçmasının ardından Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi yeni bir karar verdi. Sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın adli kontrol tedbirlerini ihlal ettiğini belirten mahkeme tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088991/tahliye-edilince-kacan-hablemitoglu-sanigi-icin-yakalama-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.