İsrail, ateşkes sonrası Gazze'yi yine vurdu

İsrail savaş uçakları, Filistinli gruplarla sağlanan ateşkesin yürürlüğe girmesinden dakikalar sonra Gazze'de bazı noktaları vurmaya devam etti.
Mevlüt Peker
|
14 Mayıs 2023, Pazar - 00:29
İsrail, ateşkes sonrası Gazze'yi yine vurdu

Mısır'ın arabuluculuğunda, Tel Aviv yönetimi ile Filistinli gruplar arasında yerel saatle 22.00'de başlayan ateşkese rağmen İsrail uçakları Gazze'ye saldırmaya devam etti.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'den atılan roketlere karşılık olarak İslami Cihad'a ait hedeflerin ve roketatarların vurulduğu belirtildi.

İsrail'in Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) ve Yedioth Ahronot gazetesi, Gazze'den İsrail'in güney sınırındaki kentlere çok sayıda roket atıldığını ve uyarı sirenlerinin çaldığını bildirdi.

Gazze Şeridi'ne 9 Mayıs'tan bu yana düzenlenen hava saldırılarına karşılık olarak akşam saatlerinde varılan ateşkes, yerel saatle 22.00'de başlamıştı.

Ateşkes, sivillerin hedef alınmasını ve sivil yerleşim yerlerinin yıkılmasını durdurmayı hedefliyor. Ancak İsrail'in devam eden saldırıları ateşkesin sürdürülebilirliği konusunda endişelere neden oluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082061/israil-ateskes-sonrasi-gazzeyi-yine-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.