Ömer İleri kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 3. Bölge milletvekili olarak meclise giren Ömer İleri kimdir? AKP MYK'da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 15:32
Ömer İleri kimdir?

Ömer İleri, Rize'de dünyaya gelmiştir. İleri, eğitimini   Boğaziçi Üniversitesi   Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamladı ve daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra İleri, doktora eğitimini Amerika  Rutgers, The State University of New Jersey-New Brunswick'te tamamlamıştır.

Ömer İleri,  2005 yılında Bell Laboratories, Lucent Technologies, Holmdel, NJ'de yaz stajyerliğinde bulundu ve KTH, İsveç'teki İletişim Sistemleri Departmanında Radyo İletişim Laboratuvarı'nda doktora sonrası araştırma görevlisi ve proje lideri olarak görev yaptı. İleri, daha sonra Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK) bilimsel programlar uzmanı olarak görevde bulundu.

Siyasi kariyeri

Ömer İleri, Adalet ve Kalkınma partisi  7. Olağan Kongresi sonrası Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP MYK'da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı olarak atandı. Ömer İleri, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 3. Bölge 3. sıra milletvekili olarak meclise girmiştir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082660/omer-ileri-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.