Mehmet Sağlam "İki tarafa da ağırlığımız yok"

ATA İttifakı ortaklarından Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam, ikinci tur öncesi yapacakları istişareler sonucunda kimi destekleyeceklerine karar vereceklerini söyledi. Sağlam, destekleyecekleri adaya yüzde 7-8 oy kazandıracaklarını ifade etti.
Ecem Çetin
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 17:18
Mehmet Sağlam "İki tarafa da ağırlığımız yok"

ATA İttifakı ortaklarından Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam, Ankara Masası Arka Plan programında Ersin Küçükbarak'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Seçimin ikinci turuna kalan ve seçimi kazanan  Sinan bey ve ATA İttifakı olacaktı"

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlam, "Kampanya süremiz 1-2 ay daha uzun bir süre olsaydı... Ben sürekli Ege bölgesinde sahalarda çalıştım. Bire bir vatandaşımızın gönüllerine dokunarak, birebir onlarla istişare halindeydim. Yani bizim bir iki aylık daha süremiz olsaydı seçimin ikinci turuna kalan ve seçimi kazanan elbette ki Sinan bey ve ATA İttifakı olacaktı." dedi.

"Hiç bir tarafa bir ağırlığımız yok"

Sağlam merak konusu olan Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği sorusuna ise "Tam ortadayız. Hiç bir tarafa bir ağırlığımız yok. İstişare sonucunda bunun kararını 19 Mayıs'ta açıklayacağız. Bizim ATA İttifakı olarak beklediğimiz bir şey yok. Millet ve Cumhur İttifakı'na da hep deklare ettiğimiz şeyleri söyledik. Bunlarla aralarına mesafe koyanlar, bu deklare ettiğimiz 5 maddelik şeye uyanlar, hangisi bize daha yakın gelirse, terörle aralarındaki bağları bitirebilenler, hangisi olursa istişare edip bunun kararını öyle vereceğiz. Bütün görüşmeleri yapıyoruz, gerek Millet İttifakı, gerek Cumhur İttifakı tarafıyla, gerek imza süresinde bize destek olanlarla, gerek ATA İttifakı'nın bileşenleriyle istişarelerimiz devam ediyor. Yarını bekleyelim ülkemizde iyi şeyler olacak. " yanıtı verdi.

"Yüzde 7-8 oy kazandırırız"

Ersin Küçükbarak'ın "Yüzde 5,2'lik oy, yüzde 2,2'lik Zafer Partisi'nin oyu yani eğer Sinan bey tercihte bulunursa blok olarak hareket edebilir mi?" sorusuna Sağlam   "Ben daha fazla artarak kanalize edeceğine inanıyorum. 5,2 değil de biz bunu 7-8 bandında bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082670/mehmet-saglam-iki-tarafa-da-agirligimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.