Destici Kılıçdaroğlu’nun terörle mücadele afişlerini yorumladı: “Oy almaya yönelik, inandırıcılığı yok”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terörle mücadeleye yönelik hazırlattığı afişleri oy almaya dönük bir itiraf olarak niteledi. Destici, “Bu gerçekten çok komik. Ben bunları hiç ciddiye almıyorum. Vatandaşlarımızda ciddiye alacağını zannetmiyorum. Kandili yerle bir edecekmiş sen şimdi bir taraftan özerklik vereceğim diyorsun, diğer tarafından Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD/ YPG olsun diyorsun. Ondan sonrada kandili yerle bir edeceğim diyorsun. Bu tamamen seçime yönelik söylenmiş ama hiç inandırıcılığı yok”
Ersin Küçükbarak
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 15:33
Destici Kılıçdaroğlu’nun terörle mücadele afişlerini yorumladı: “Oy almaya yönelik, inandırıcılığı yok”

Mustafa Destici Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

Zengin’in CHP liderinin terörler mücadeleye yönelik hazırlattığı yeni afişlere ilişkin sorusu üzerine Destici, burada aslında bir itiraf söz konusu olduğunu vurguladı.

“Seçimin birinci turundan önce Kemal bey bunların hep tersini söyledi” diyen Destici şöyle devam etti:

“Hiçbir inandırıcılığı yok”

"Teröre destek veren herkes yargılanacak" halbuki Kemal bey ne diyordu; Demirtaş'a özgürlük isteyenler bize katılsın. Demirtaş, teröre destek vermediği konusunu kimse söyleyebilir mi? Daha biz Apo'nun heykelini dikeceğiz diyen kim? Demirtaş değil mi? Ya da Doğu Beyazıt mitinginde burada bir terör devleti kuracağız diyen Demirtaş değil mi? O zaman U dönüşü mü yaptı? O zaman açıklasın desin ki, bunu biraz açsın mesala şunu diyebiliyor mu? Demirtaş da teröre destek vermişse içeride kalacak. Hadi desin. Ya da gitti HDP ile görüştü, bir takım sözler verdiği söylendi. Nitekim daha sonra Sırrı Sakık çıktı dedi ki, "Kapalı kapılar arkasında verdiğin sözleri açıkla" dedi Kılıçdaroğlu'na. Ve sadece Demirtaş'ın değil, İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılacağını, hatta bütün terör suçlularının serbest bırakılacağını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu bunları bir kere terör suçlu görmüyor, siyasi suçlu görüyor. Aradaki fark bu. Dolayısıyla bunun hiçbir inandırıcılığı yok.”

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının oy almaya yönelik olduğunun altını çizdi.

“ Demirtaş içeri de kalmaya devam edecek desin madem samimiyse”

“Baktılar nereden oy kaybettik? Millet bize nereden oy vermedi?” diyen Destici, “ Demirtaş içeri de kalmaya devam edecek desin madem samimiyse.” ifadesini kullandı.

Destici şunları dile getirdi:
"Kandil den her gün Kemal Kılıçdaroğlu'na, birinci turdan sonra da destek açıklaması yapıldı. Bu gerçekten çok komik. Ben bunları hiç ciddiye almıyorum. Vatandaşlarımızın da ciddiye alacağını zannetmiyorum. Kandil’i yerle bir edecekmiş sen şimdi bir taraftan özerklik vereceğim diyorsun, diğer tarafından Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD/ YPG olsun diyorsun. Ondan sonrada Kandil’i yerle bir edeceğim diyorsun. Bu tamamen seçime yönelik söylenmiş, ama hiç inandırıcılığı yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da halk nezdinde inandırıcılığını daha da aşağı seviyelere düşürecektir ve bence bunlar ciddiye alınacak sözler de değildir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082654/destici-kilicdaroglunun-terorle-mucadele-afislerini-yorumladi-oy-almaya-yonelik-inandiriciligi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.