Suriyeli subay astsubay iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Suriyeli subay ve astsubayların görev yapmaya başladığını iddia etti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ise iddiaların doğru olmadığı belirtildi.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2023, Salı - 12:36
Suriyeli subay astsubay iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Suriyeli subayların görev almaya başladığını iddia etti.

Ağbaba, kendisine ulaşan bilgi olduğunu aktararak “Bir iddiayı, bir bilgiyi kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. Suriyeli insanlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde asteğmen olarak, subay olarak görev yapıyorlar. Bu bir bilgidir ve bunu Türkiye kamuoyuna paylaşmak istiyorum; hepimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde artık Suriyeliler subay olarak görev yapıyor. Milliği, yerliliği dilinden düşürmeyen Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ne hale getirdi; bir görsün Türkler, bir görsün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne değer verenler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları görsünler. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Suriyeli insanlar, asteğmen olarak subay olarak görev yapıyorlar. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriyeli dolmaya başladı. Bundan sonrasında sayısının artacağını biliyoruz, görüyoruz. İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Suriyeli bir tek asker kalmayacak." dedi.

Ağbaba'ya yalanlama

Veli Ağbaba'nın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuya ilişkin bir bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede " Türk Silahlı Kuvvetlerinde vatandaşlığa sonradan kabul edilmiş olanlardan muvazzaf subay veya astsubay bulunmamaktadır." denildi. Ancak Türk vatandaşlığına seçilmiş kişilerin askerlik yapmakla yükümlü olduğunun altı çizildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083236/suriyeli-subay-astsubay-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
eren
05 Haziran 2023, 07:44
Ama hiç bir açıklamasına inanmıyorum Belki de doğrudur kanıtlasınlar Çünkü süreyi nerelere yerleştireceklerini bilemiyorlar yakınında Başbakan Cumhurbaşkanı da yaparlar önemli olan bunun gerçekliği iyice araştırması lazım