Yağış Eskişehir ve çevresini terk etmiyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve çevresi için bir kez daha gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
23 Mayıs 2023, Salı - 18:16
Yağış Eskişehir ve çevresini terk etmiyor

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik için gök gürültülü sağanak yağmur uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirme ve tahminlerine göre; bu akşam ve gece vakitlerinde Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevreleri ile Bursa'nın güneydoğu kesimleri; Çarşamba (yarın) ise Bursa'nın kuzeybatı kesimleri hariç bölge geneli sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağmurlu olarak geçecek.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün uyarılarında, yer yer kuvvetli olacağı öngörülen gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle ani sel baskınları, su baskınları, yıldırımlar, yerel dolu yağışları, ani kuvvetli rüzgârlar, kısa süreli fırtınalar ve ulaşımda sorunlar yaşanabileceği kaydedilerek, tüm bu ve benzeri sorunlara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının yararlı olacağı belirtildi.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece dolaylarında yükselmesi, rüzgârın kuzeyli yönlerden ağırlıklı olarak orta kuvvette esmesi bekleniyor. Uyarılara göre Han ve Mihalıççık'ta hava sıcaklığı 7-8 dereceye kadar düşebilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083282/yagis-eskisehir-ve-cevresini-terk-etmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.