Altın yatırımcıları “seçim belirsizliğine” dikkat

Vatandaşın “güvenli” yatırım aracı olarak değerlendirdiği ve “güvenli liman” olarak görülen altın piyasasındaki güncel fiyatlardaki son durum, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’nci turu öncesinde yatırımcıları uyaran DİKO (Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası) Başkanı Mehmet Yüksel, altının seyrine dair görüşlerini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
23 Mayıs 2023, Salı - 19:33
Altın yatırımcıları “seçim belirsizliğine” dikkat

Türkiye hafta sonunda bir kez daha sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’nci turu tamamlandıktan sonra piyasaların nasıl biçimleneceği merak edilirken, Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel’den altın uyarısı geldi.

Seçim haftasında piyasanın belirsizlik yaşadığına dikkat çeken Mehmet Yüksel, altın yatırımının uzun vadede yatırımcısına güzel kazançlar getireceğini söyledi.

“Seçimin 2. tura kalması sonrası belirsizlik yüzde 25’e geriledi”

Seçim sürecinde bir gün içinde altının ani hareketlerle iniş çıkışlar kaydetmesini belirsizliğe bağlayan DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, “Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi” diye konuştu.

Erdoğan kazanırsa altın fiyatı değişmeyecek

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrası herhangi bir değişiklik olmaması durumunda altında da fiyat değişikliği yaşanmayacağını kaydeden Mehmet Yüksel, “Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” dedi.

“Aşırı düşüş olmaz”

Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağına dair bir belirsizlik yaşanması durumunda altının çok kötü etkileyebileceği uyarısında bulunan DİKO Başkanı Yüksel, uyarılarını şu şekilde sürdürdü:

“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083287/altin-yatirimcilari-secim-belirsizligine-dikkat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.