HDP ve Yeşil Sol Parti'nden destek kararı

Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti, dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından toplantı yaptı. İki partinin karar vereceği saat ise belli oldu.
Onur Çetinkaya
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 10:20
HDP ve Yeşil Sol Parti'nden destek kararı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün bir araya geldi.

İkili toplantılarının ardından ortak basın açıklamasında bulundu. 7 maddede anlaştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu ve Özdağ karar konusunda mutabık kaldı.

Özdağ daha sonra Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Ancak anlaşma metnindeki dördüncü madde Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti'yi rahatsız etti. İki parti toplantı kararı aldı. 

Yaşanan gelişmelere ilişkin HDP'den kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.

Karar bugün belli olacak 

HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu-Özdağ anlaşması sonrası durum değerlendirmesi için toplantı yaptı. 

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada protokolde yer alan kayyımla ilgili belirlemelerin evrensel demokratik ilkelere aykırı olduğu ve nihai kararın bugün duyurulacağı bildirildi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, saat 13.30'da HDP Genel Merkezi'nde 2. tur kararına ilişkin açıklama yapacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083481/hdp-ve-yesil-sol-partinden-destek-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.