Turhan Çömez kimdir?

22. dönem AK Parti ve 28. dönem İYİ Parti Balıkesir milletvekili olan Turhan Çömez kimdir? Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru olan Turhan Çömez nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 18:11
Turhan Çömez kimdir?

Turhan Çömez, 22 Ekim 1965 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. Çömez, eğitimini İstanbul Tıp Fakültesini tamamlayarak mezun olmuştur. Çömez, eğitiminin ardından Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği, Bandırma Devlet Hastanesi'nde Acil Birim Hekimliği daha sonra Vakıf Gureba Hastanesi  Genel Cerrahi Uzmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Siyasi kariyeri ve AK Partiden ihracı 

Turhan Çömez, 22. dönem AK Parti Balıkesir milletvekili olarak meclise girmiştir. Ayrıca Çömez, AK Parti  Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. Çömez, parti içerisinde Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönelttiği soru ve eleştirilen sebebiyle 2008 yılında disiplin kuruluna sevk edildi ve parti müşterek disiplin kurulu tarafından "partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle" AK Partiden ihraç edilmiştir.

Turhan Çömez, daha sonra 12 Ekim 2022 yılında siyasi kariyerine İYİ Parti ile devam etmekte ve 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti Balıkesir milletvekili olarak meclise girmiştir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083564/turhan-comez-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.