Turhan Çömez, Bahçelievler Çocuk Yuvası’nda yaşanan skandal olayı anlattı

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Bahçelievler Çocuk Yuvası’nda 2006 yılında yaşanan çocuklara yönelik istismarı anlattı. Çömez'in anlattıkları kan dondurdu.
Ankara Masası
|
09 Aralık 2022, Cuma - 15:34
Turhan Çömez, Bahçelievler Çocuk Yuvası’nda yaşanan skandal olayı anlattı

Türkiye çocuk gelin skandalını konuşurken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez kan donduran açıklamalarda bulundu.

2006 yılında milletvekili olduğu dönemde İstanbul Bahçelievler Çocuk Yuvası’ndan gelen ihbar üzerine kurumun  müdür muavini ile bir görüşme yaptığını belirten Çömez "Gece saat 9’da yurda gittik. Çocuklarla konuştum, o gece nöbetçi olanlarla konuştum. 33 tane kız çocuğu o gece yurtta yok. Çocuklar dediler ki ‘Arkadaşlarımızı bazı yapılar gelip, yurttan alıyorlar. İstanbul’daki gece kulüplerine götürüyorlar’ 13-14 yaşlarındaki çocuklar. Bazen sabaha karşı geliyorlar, bazen de gelmiyorlar. Geceleri uyuşturucu kullanıldığını söylediler. Korkunç bir tabloydu." dedi.

Durumu bir rapor halinde dönemin Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya ilettiğini belirten Çömez, konunun üzerine gidileceğine yönelik söz verilmesine rağmen ertesi gün kurumun müdürü görevden alınarak konunun üzeri kapatılmaya çalışıldığını aktardı.

Çömez, o çocuklardan bazılarının küçük yaşta anne olduğunu da sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1996171/turhan-comez-bahcelievler-cocuk-yuvasinda-yasanan-skandal-olayi-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.