BOTAŞ’tan “Gazprom” açıklaması: Yalan haberler maksatlı ve planlı

Türkiye’de yayın yapan bazı medyanın yayınladığı “Gazprom, BOTAŞ’ı alacak” iddialarına Gazprom’dan sonra BOTAŞ’tan da yalanlama geldi.
Mevlüt Peker
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 21:30
BOTAŞ’tan “Gazprom” açıklaması: Yalan haberler maksatlı ve planlı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), sosyal medyada dolaşan Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom tarafından devralınacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

BOTAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde bazı medya organlarında BOTAŞ'ın Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom tarafından devralınacağına dair asılsız iddialar yer almaktadır. Bu iddialar karşısında kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Söz konu haber ve içeriklerde belirtilen iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu vurgulanmaktadır. Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü kamu kuruluşu olan BOTAŞ'ın, Gazprom veya herhangi bir ülke veya şirkete satılması veya devredilmesi gibi iddialar gerçeklikle hiçbir şekilde ilgili değildir" denildi.

Açıklamada, "Dünya çapında benzeri görülmemiş bir enerji krizi döneminde, BOTAŞ'ın aldığı tedbirler sayesinde ülkemizin doğal gaz tedarikinde herhangi bir sorun yaşamadığı belirtilmiştir. BOTAŞ, yaklaşık yarım asırlık tecrübesiyle ülkemizin enerji arz güvenliğini sağlamaktadır. Gerçekleştirdiği büyük projeler ve yatırımlarla ülkemizi enerjide merkez ülke hedefine adım adım yaklaştıran BOTAŞ'ın bu tür temelsiz iddialarla gündeme getirilmesi maksatlı ve planlı bir eylem olarak değerlendirilmektedir" denildi.

Açıklamada, enerji sektöründe spekülatif ve olumsuz etkiler yaratma amacı taşıyan, herhangi bir dayanağı olmayan tamamen asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulanarak, "Bu temelsiz iddialara karşı tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadesine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083578/botastan-gazprom-aciklamasi-yalan-haberler-maksatli-ve-planli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.