Erdoğan,"Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Ekonomiye saldırıların püskürtüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Türkiye'yi her yıl beraber büyüttük." dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2023 15:01
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2023 15:31
Erdoğan,''Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim''
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 79. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası ilk katıldığı programda ekonomiye ve seçime dair açıklamalarda bulundu. 

Sözlerine 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa giden vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, Seçim sonuçlarının bir kez daha hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum." dedi. 

"Türkiye'yi her yıl beraber büyüttük"

Ekonomimizi çökermeyte çalışan saldırıları beraber püskürttük diye konuşan Erdoğan,"Türk ekonomisini her yıl ortalama yüzde 5,5 oranında beraber büyüttük. TOGG projesini gerçeğe dönüştürdük. Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz. Son 21 yıla damga vuran eşsiz başarı hikayesini kamu-özel sektör iş birliği ile beraber yazdık." ifadelerini kullandı.

Muhalefete eleştiri 

Ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıdçaroğlu'na eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı, "Vekil sayısı 2018'de 146'ydi. 2023'te vekil sayısı 169'a çıktı. Buradan 40 tane vekil verdiler. 129'a düştü. 17 vekil buradan düşmüş oldu. Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı? " dedi.

Kılıçdaroğlu'na sözlerini sürdüren Erdoğan son olarak, " Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim" şeklinde hitap etti.

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Muhalefetin samimi bir öz eleştiri yaptıktan sonra sandıktan yükselen sese kulak vereceğini düşünüyorum. " diye konuştu.

Enflasyon ve vize mesajı 

Ekonomik sorunlara dikkat çeken Erdoğan, kabinenin oluşmasıyla enflasyona dair adımların atılacağını vurguladı. 

Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı,  "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikasına sıkı sıkı bağlıyız " ifadelerini kullandı. 

Vize sorununa da değinen Erdoğan," Son dönemde siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız. " açıklamasını yaptı.

"Altın değerinde 5 sene"

Son olarak iş insanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadaki konjonktür belki de bize fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları sahte gündemlerle heba edemeyiz. Altın değerinde bir 5 sene daha kazandığımıza inanıyorum." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.