Spor yazarları Galatasaray'ın şampiyonluğunu nasıl gördü?

Süper Lig'de Ankaragücü'nü yenen Galatasaray şampiyonluğa uzandı. Sarı kırmızı ekibin şampiyonluğunu spor yazarları şu şekilde gördü.
Ankara Masası
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 09:32
Spor yazarları Galatasaray'ın şampiyonluğunu nasıl gördü?

İşte Galatasaray'ın şampiyonluğuna ilişkin yazılar:

Uğur Meleke - Hürriyet:

 Ligde son 30 yılda Fenerbahçe ile Galatasaray 12 kez şampiyonluk için kapıştılar. Bunların 10’unda Galatasaray şampiyon oldu, sadece ikisinde mutlu sona Fenerbahçe ulaşabildi. Tüm Süper Lig tarihinde Galatasaray ilk ikide bitirdiği 34 sezonun 23’ünde şampiyon olmuş. Fenerbahçe’de ise bu oran 43’te 19... Süper Lig’in yazılı olmayan kuralı şu: Galatasaray nisan ayına şampiyonluk yarışçısı olarak giriyorsa, genelde mutlu sona ulaşıyor. Galatasaray bir kupada final oynuyorsa çoğunlukla kazanıyor. Galatasaray bir bakıma bu ligin Real Madrid’i gibi.

Ahmet Çakar - Sabah: 

Sonuçta Galatasaray hiç kimsenin reddedemeyeceği, anasının ak sütü gibi bir şampiyonluk kazandı. Aldığı yabancı oyuncuların ve yeni transferlerin neredeyse tamamı iyi çıktı. Takıma adapte oldu ve şampiyonluğa önemli katkı verdiler. Tartışılmayacak, toz kondurulmayacak bir şampiyonluk, Galatasaray camiasına hayırlı olsun.

Erman Özgür - Fanatik: 

Galatasaray sezon başında oluşturduğu kazanma becerisi yüksek oyunculardan kurulu kadrosunu, çok çok iyi kullanan Okan Buruk'la şampiyonluğunu ilan etti.

Fırat Aydınus - Hürriyet: 

Uzatmalar oynanırken, G.Saray şampiyonluğu garantilemişken Muslera’nın hala gol kurtarışı yapıp takımın pres yapması aslında sarı kırmızılılar adına sezonun özetiydi. G.Saray 1923 yılında ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Ankara’da 23. şampiyonluğunu elde etti.

Oğuz Dizer - Fanatik: 

Galatasaray Ankara’ya tüm kadrosuyla el ele gitti. Yönetimi, taraftarı ve futbolcularıyla bir bütün halinde sezon boyunca sürdürdükleri futbol savaşını; son etapta da 4 gollü harikulade zafer, 23. şampiyonluk apoletliyle taçlandırdılar. Çok mutluyuz, sizler de mutlusunuz değil mi?

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084243/spor-yazarlari-galatasarayin-sampiyonlugunu-nasil-gordu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.