Şarabın Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı yaşam felsefesinde alkolden kaçınmak doğru bir davranıştır. Fakat, yapılan araştırmalara göre fazla aşırıya kaçmadan ​ günde bir iki kadeh şarap tüketmek sandığımızdan çok faydalı. Peki, ​Şarabın Faydası nedir, neye iyi geliyor, ne kadar tüketmek gerekiyor?
Büşra Ünal
|
07 Haziran 2023, Çarşamba - 08:58
Şarabın Faydaları Nelerdir?

Şarap severlerdenseniz, sevmeniz için bir sebep daha var. O da sağlığa olan katkısı. Tabii dozunda yani günde iki kadeh tüketilen şarap zarardan çok yarara dönüşüyor. 

Peki, nelere iyi geldiğini biliyor musunuz, İşte faydaları...

  • Şarap tüketenlerin diğer içki türlerini tüketenlere oranla daha fazla yaşadığı kanıtlanmış. Bu durum şarabın sağlığa olan faydalarından kaynaklandığı biliniyor. Bu yararların başında; şarabın kardiyovasküler hastalıkları önlemekte oldukça etkili olması, kötü kolesterolü azaltıp, iyi kolesterolü artırarak koroner hastalıkların oluşma riskini azaltmasından ileri geliyor.
  • Aynı zamanda kırmızı şarapta bol miktarda bulunan procyanidin maddesi, kalp sağlığının korunması için vücutta mucizevi bir koruma kalkanı oluşturuyor, bu durumda kalp krizi riskini azaltıyor.
  • Şarap, göz sağlığına da katkıda bulunuyor. Şarap içenlerin katarakt hastalığına yakalanma olasılığı, içmeyenlere oranla çok daha az olduğu görülüyor. Şarap tüketmek katarakt riskini yarı yarıya azaltıyor.
  • Bir diğer konu ise  tip 2 diyabet. Şarap içenlerin, hiç içmeyenlere kıyasla şeker hastalığına yakalanma oranının %30 daha az olduğunu ortaya koymuş.Tabii tatlı olmayan ekşi şaraplar tercih edildiğinde fayda sağlayan bir diğer faktör.
  • Harvard Tıp Fakültesi’nin araştırmasına göre, düzenli olarak günlük bir doz alınan resveratrol antioksidanı, yaşlanmayı yavaşlatıyor. Şarap ise, resveratrol bakımından zengindir.
  • Şarabın içeriğinde bulunan fenoller, kan damarları boyunca trombosit birikmesini yani kan pıhtısı oluşumunu önler. Hatta şarabın kan inceltme ve yoğunluğunu azaltma konusundaki etkileri, aspirini geçmiş durumda.Kan pıhtılaşması, bir kanama halinde hayat kurtarıcıdır ve kanamanın durdurulması açısından çok önemlidir. Ancak, damarlar içinde kan pıhtılaşmasının gerçekleşmesi halinde, damar tıkanacağı ve kan dolaşımını engellemesi durumunda tehlikelidir. Bu durum kalp krizine sebebiyet verir. Şarap, anti-pıhtılaşma özelliği ile, kalp sağlığı açısından faydalı olabilmektedir.
http://www.ankaramasasi.com/haber/2085104/sarabin-faydalari-nelerdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.