TDP, CHP’ye katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Erzincan milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP'ye katılma kararı aldığını açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 13:27
TDP, CHP’ye katıldı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Parti Meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Erzincan milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP)Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP'ye katılma kararı aldığını açıkladı. 

"Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmedik"

Hayatta bazı dönüm noktalarının olduğunu belirten Sarıgül, "İnsan hayatında önemli kararlar alması gereken zamanlar vardır. Devletler ve partiler de böyledir. Olaylar ve gelişmeler partileri bir noktaya getirir. Bir karar vermek zorunda kalırlar ve verdikleri kararla tarihe geçerler. Hem oy pusulasında hem de Türkiye siyasetinde TDP’ye yer açtık. Çözüm önerilerini ortaya koyduk, şan şöhret peşinde koşmadık. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmedik." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Sarıgül, Türkiye'nin önünde yeni bir dönem olduğunun altını çizdi ve ekledi,"  Seçimler öncesinde ve sonrasında muhalefeti ve adayları dizayn ettiler. Bu yönetime karşı olan dirençleri kırdılar. Ya bu sistemden yana olacağız ya da Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edeceğiz. Bu sistemin devam etmesi halinde devlet bir parti devleti haline gelecek. Meclis göstermelik olacak. Türkiye uygar dünyanın üyesi olmaktan çıkacak." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085316/tdp-chpye-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.