Zabıtalar scooterları topluyor

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, rastgele yerlere ve uygunsuz olarak bırakılıp yaya geçişlerine mani olan scooterları tek tek topluyor.
Mevlüt Peker
|
12 Haziran 2023, Pazartesi - 18:06
Zabıtalar scooterları topluyor

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, son zamanlarda artan scooter kullanımının yarattığı sorunlara karşı harekete geçti. Cadde, sokak, meydan, kaldırım ve elektrik direkleri ile korkuluklara rastgele bırakılan scooterlar ve gösteri amacıyla gelişi güzel park edilen çok sayıda scooter, belediye zabıta ekiplerinin denetimleriyle ele alınıyor.

Yaya haklarını koruma amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında, uygun olmayan şekilde park edilen ve yaya geçişlerini engelleyen scooterlar toplandı. Ekipler, sürücüleri araçlarını kendilerine ayrılan bölgelerde kullanmaları konusunda uyarırken, kaldırımlara ve trafiğe kapalı bölgelere park edilmiş araçlar cezai işleme tabi tutuldu.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, özellikle kaldırımların scooterlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle bu tür bir uygulamaya geçtiklerini belirtti. Scooter kullanan vatandaşlardan, araçlarını rastgele park etmemelerini ve cep otoparklarına yönlendirmelerini istediler. Yetkililer, denetimlerin bundan sonra da devam edeceğini ve amaçlarının yaya geçiş hakkını korumak olduğunu vurguladılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085818/zabitalar-scooterlari-topluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.