Trump hakim karşısına çıkacak

Amerika Birleşik Devletleri tarihinde ilk kez , eski bir Amerikan Başkanı federal davada hakim karşısında çıkacak. Trump, devlete ait gizli belgeleri alıkoymakla suçlanıyor. Kendisine 37 suçlama yöneltildi. Eski Başkan, 10 ila 15 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak.
Ersin Küçükbarak
|
13 Haziran 2023, Salı - 10:11
Trump hakim karşısına çıkacak

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Florida'nın Miami kentinde hakim karşısına çıkacak. 

Florida'da cumhuriyetçi seçmen çoğunlukta bulunuyor. Bu da dava sırasında Trump lehine gösteri ihtimalini ortaya çıkardı. Eyaletin belediye başkanı, "her ihtimale hazırız" dedi

Trump hakkında, seçimi kaybettikten sonra Beyaz Saray'dan ayrılırken gizli belgeleri alıkoyduğu suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Eski Başkan'ın Amerikan nükleer programı ve olası bir saldırıya karşı ülkenin güvenlik açıkları hakkında belgeleri elinde bulundurduğu iddia ediliyor.

Trump'a 37 suçlama yöneltildi. Bu Amerikan tarihinde ilk kez bir başkana federal dava açılması anlamına geliyor.

Eski Başkan, 10 ila 15 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak. Hakim karşısına çıktığında suçları yüzüne okunacak.

Amerika'da Trump'a açılan davalar anketlere göre lehine oldu. Reuters ve Ipsos'un yaptığı ankete göre, cumhuriyetçilerin yüzde 81'i davanın politik temelli olduğu görüşünde.

Bu başkanlık yarışına da Trump lehine yansıyor. Nitekim, cumhuriyetçiler içerisindeki başkan adaylığı yarışında Trump, yüzde 43 ile açık ara ilk sırada. 

En yakın rakibi Ron DeSantis ise yüzde 22'lik oya ulaşabiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085902/trump-hakim-karsisina-cikacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.