Trump Miami’deki mahkemeye geldi

Trump, hakkında ileri sürülen "gizli belgeler" suçlaması sebebiyle Miami'deki mahkemeye geldi. Donald Trump, başkanlık görevinin sona ermesinden sonra gizli belgeleri alıkoymak ve gizli belgeler soruşturmasını engellemek ile ilgili 37 ayrı suçlama ile karşı karşıya.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2023, Salı - 22:44
Trump Miami’deki mahkemeye geldi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, devlete ait gizli belgeleri sakladığı iddialarıyla ilgili olarak Miami'deki federal mahkeme binasına girdi.

Trump, Miami'de bulunan Wilkie D. Fergusson Jr. Mahkeme binasına yerel saatle 14.00 civarında ulaştı. Miami polisinin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldığı binaya girişinde Trump'a medya ordusu büyük ilgi gösterirken, mahkeme binası yakınında toplanan destekçileri de ellerinde "Trump 2024" bayraklarıyla destek gösterisinde bulundu.

Savcılar tarafından hazırlanan iddianamede Trump, başkanlık görevi sonrası gizli belgeleri elinde tutmak ve bu konudaki soruşturmayı engellemekle ilgili 37 ayrı suçlamayla karşı karşıya bulunuyor.

Trump, suçlamaları dinlemeden önce gözaltı işlemi gereği parmak izi alınacak ve rutin prosedürlerden sonra hakim karşısına çıkacak, suçlamalar resmen kendisine bildirilecek.

Eski ABD Başkanı'nın New Jersey'de açıklama yapması bekleniyor
Mahkeme sürecinin ardından Trump bugün New Jersey'e dönerek akşam saat 20.15'te Bedminster golf tesisinde hakkındaki iddialarla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Nisanda eyalet bazında suçlamalarla ilk kez New York'ta hakim karşısına çıkan Trump, bugün ise federal bazda suçlamalar nedeniyle "hakim karşısına ikinci kez çıkan ilk eski başkan" olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz hafta duyurulan 49 sayfalık iddianamede, Trump, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılırken gizli belgeleri yanında götürmek ve federal incelemeleri engellemekle suçlanıyor. Trump ise devlete ait gizli belgeleri sakladığı iddialarını "saçma ve asılsız" olarak nitelendirmiş ve "Hile yapıyorlar. Sahtekarlar Yolsuzlar. Bu suçlular ödüllendirilemez, yenilmeleri gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Donald Trump'ın malikanesinden çıkan gizli belgeler

8 Ağustos 2022 sabahı FBI ajanlarının Donald Trump'ın Florida'daki evini, "gizli belgeler" soruşturması kapsamında aramasıyla ilgili olaylar gelişmişti.

Trump, baskını ve devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak nitelendirerek özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

"Gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith başkanlık etmektedir.

Ayrıca Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediğine ilişkin suçlamalarla ilgili olarak Manhattan Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları reddetmiştir.

Trump, cezai suçlama ile hakim karşısına çıkan ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086062/trump-miamideki-mahkemeye-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.