Trump, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, “gizli belgeler” soruşturması çerçevesinde hakkında açılan davanın ilk duruşması tamamlandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.
Mevlüt Peker
|
14 Haziran 2023, Çarşamba - 00:11
Trump, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi

ABD'nin Florida eyaletindeki Miami'de bulunan Wilkie D. Ferguson Adliyesi'nde açılan dava kapsamında eski Başkan Donald Trump'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Davanın ilk duruşmasına yaklaşık 45 dakika katılan Trump, kendisine yöneltilen 37 suçlamayı reddetti.

Mahkeme, Trump'a yurtdışı seyahat yasağı getirmezken, aynı davada yer alan yardımcısı Walt Nauta ile dava hakkında görüşmesini yasakladı.

Trump, adliyeden ayrıldıktan sonra ünlü bir Küba restoranı olan Cafe Versailles'da mola verdi. Trump destekçileri, yarın Trump'ın 77. doğum gününü kutlamak için bir araya geldi.

Trump'ın Miami Uluslararası Havalimanı'na geçerek, ilerleyen saatlerde New Jersey'de bir miting düzenlemesi bekleniyor.

Donald Trump'ın malikanesinden çıkan gizli belgeler

8 Ağustos 2022 sabahı FBI ajanlarının Donald Trump'ın Florida'daki evini, "gizli belgeler" soruşturması kapsamında aramasıyla ilgili olaylar gelişmişti.

Trump, baskını ve devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak nitelendirerek özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

"Gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor. Ayrıca Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediğine ilişkin suçlamalarla ilgili olarak Manhattan Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları reddetmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086068/trump-tutuksuz-yargilanmak-uzere-saliverildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.