Bayraktar AKINCI’dan HGK-82 ile nokta atış

Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Bayraktar AKINCI, yerli ve milli olarak geliştirilen ve ilk defa bir insansız hava aracından ateşlenen HGK (Hassas Güdüm Kiti) ile yaptığı test atışında hedef üzerinde tam isabet kaydetti.
Mevlüt Peker
|
14 Haziran 2023, Çarşamba - 22:48
Bayraktar AKINCI’dan HGK-82 ile nokta atış

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonunu başarıyla sürdürüyor. Bugün, TÜBİTAK SAGE tarafından milli olarak geliştirilen Hassas Güdüm Kiti (HGK) ile yapılan test atışı başarıyla tamamlandı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden HGK ile güdümlü hale getirilen MK-82 mühimmatıyla havalanan Bayraktar AKINCI, atış testi için belirlenen hedefe doğru ilerledi ve ateşlediği HGK-82 ile hedefi başarıyla vurdu.

Bayraktar AKINCI TİHA, yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu çerçevesinde ilk kez HGK-82 mühimmatıyla test atışı gerçekleştirdi. Bu, HGK mühimmatının bir insansız hava aracından ilk defa atıldığı anlamına geliyor. Bayraktar AKINCI, yeni eklenen mühimmatlarla birlikte daha etkili bir caydırıcılığa sahip oldu.

Baykar, rekabetçi bir süreç sonucunda Amerika, Avrupa ve Çinli rakiplerini geride bırakarak Kuveyt Savunma Bakanlığı ile 370 milyon dolarlık Bayraktar TB2 için ihracat sözleşmesi imzalayarak 2023 yılına başladı. Romanya'ya yapılan ihracat ile birlikte Bayraktar TB2 SİHA'lar, NATO üyesi 4 ülke ve AB üyesi 2 ülkenin envanterine girdi.

Baykar, başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürüterek 2003 yılından bu yana tüm gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan elde etti. 2021'de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri oldu. 2022'de yapılan sözleşmelerle ihracat oranı yüzde 99.3 olan Baykar, 1.18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Savunma ve havacılık sektöründe en yüksek ihracat yapan firma olan Baykar'ın 2022 yılı cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Bugüne kadar Bayraktar TB2 SİHA için 30 ülke ile, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 6 ülke ile ihracat anlaşmaları imzalandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086211/bayraktar-akincidan-hgk-82-ile-nokta-atis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.