DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında karar

Demokrasi ve Atılım Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, "devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Onur Çetinkaya
|
15 Haziran 2023, Perşembe - 16:31
DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında karar

Metin Gürcan hakkında para karşılığında casusluk yaptığı gerekçesiyle suçlandı.

Gürcan hakkındaki iddianamede, "Türkiye'nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri", "Afrin operasyonu öncesi yaşananlar", "Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki etkinliği", "İnsansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler", "S-400'lerin konumlandırılması" ile "PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları" gibi bilgileri, yabancı diplomatlara aktardığı öne sürülmüştü.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Gürcan ve avukatları katıldı.

5 yıl hapis cezası verildi

Soruşturma kapsamında 7 ay tutuklu kaldığı göz önünde bulundurulan Gürcan'ın beraatini istedi. Sanık avukatlarının beyanını da alan mahkeme heyeti, ardından kararı açıkladı.

Buna göre, mahkeme, "devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, Gürcan'ı 5 yıl hapis cezasına mahkum etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086338/deva-kurucu-uyesi-metin-gurcan-hakkinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.